Як зробити дуже смачний Закусочний пісочний торт Ялинка на Новий Рік рецепт простий.
Інгредієнти
форма ялинка, довжина 26 см, ширина самої широкої частини 25 см
Пісочні коржі
15 гр цукру
450 гр борошна
150 вершкового масла підмороженого
210 гр води
6-7 гр солі
Спеції:
5 гр паприки
1-2 гр чорного меленого перцю
3-4 гр сухого часнику
1-2 ч. л. сухі трави за смаком.
Крем
550 гр сиру
275 гр вершків 33 %
4 гр солі
1-2 гр перцю чорного меленого
5 гр паприки
3-4 зубчики часнику
3-5 гр кропу.
Начинка
250 гр грибів, у мене печериці
100 гр бекону (можна взяти філе курки або будь-яке інше м’ясо)
200 гр ріпчастої цибулі
50 гр соняшникової олії
Сіль, чорний перець мелений, спеції за смаком.
Закусочний пісочний торт Ялинка на Новий Рік покроковий рецепт
1. Пісочні коржі. Борошно просіяти, додати сіль, перець, всі спеції, перемішати. Масло вершкове натерти на тертці, постійно занурюючи в борошняну суміш. Перемішати, щоб вийшла крихта. Потім влити холодну воду, замісити насадкою лопатка, щоб тісто зібралося в грудку. Якщо вручну, то замісити швидко, щоб масло не подтаяло.
2. Якщо тісто стабільно, то продовжуємо роботу. Якщо початок підтавати, то прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Духовку розігріти до 200 градусів, режим верх-низ. Тісто розділити на 2-3 частини. Розкачати між 2 листами пергаменту або тефлонового килимка в пласт товщиною 5 мм, Вирізати формою ялинка коржі або роздрукувати форму на А4, вирізати і використовувати для вирізування з тіста. Випікати в розігрітій духовці протягом + 15 хвилин. Остудить.
3. Крем.
Кріп і часник дрібно порубати (можна натерти часник або продавити через часникодавку). Всі інгредієнти скласти в діжу і збити до однородности.
Кріп і часник дрібно порубати (можна натерти часник або продавити через часникодавку). Всі інгредієнти скласти в діжу і збити до однородности.
4. Начинка.
Цибулю порізати дрібним кубиком. Печериці порізати великими пластинками. Бекон порізати великими шматочками. У сковорідці розігріти олію, додати цибулю, обсмажити до золотистої скоринки. Додати печериці, перемішати, обсмажити до напівготовності. В кінці додати бекон. Посолити поперчити, додати спеції. Перекласти в миску, остудити. *не забувайте, що бекон сирокопчений зі спеціями, соліть по трохи, щоб не пересолить.
Цибулю порізати дрібним кубиком. Печериці порізати великими пластинками. Бекон порізати великими шматочками. У сковорідці розігріти олію, додати цибулю, обсмажити до золотистої скоринки. Додати печериці, перемішати, обсмажити до напівготовності. В кінці додати бекон. Посолити поперчити, додати спеції. Перекласти в миску, остудити. *не забувайте, що бекон сирокопчений зі спеціями, соліть по трохи, щоб не пересолить.
5. Збірка. Збираємо по аналогії з тортом-цифра. Начинку розділити на 2 частини. Нижній корж приклеїти на крем до підкладці. Перекласти крем у мішок і відсадити круглою насадкою по краях великі, по центру дрібні кульки, щоб сформувати тонке дно під начинку. 1 частина начинки викласти по центру і краях на крем. Зверху накрити 2 коржом.
6. Відсадити круглою насадкою по краях великі, по центру дрібні кульки, щоб сформувати тонке дно під начинку. 2 частина начинки викласти по центру і краях на крем. Зверху накрити 3 коржем. На третій корж відсадити великі кульки. Прикрасити по своєму смаку в поєднанні з внутрішньою начинкою. Чим можна прикрашати: Маслини. Оливки. Огірочки. Помідори черрі. Кубиками перцю різних кольорів. Ковбаса Тарталетки з паштетом. Зелену цибулю. Маринований лук. Просто кружечки лука.