Смажені кальмар у фритюрі в олії на сковороді Гордона Рамзі

Як смачно зробити Смажені кальмар у фритюрі в олії на сковороді Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4-6 порцій:

2 ½ ч. л. сичуаньського перцю горошком
50 г звичайної борошна
50 г кукурудзяного борошна
50 г манної крупи
¾ ч. л. морської солі
Рослинна олія для смаження у фритюрі
12 невеликих кальмарів (близько 550 м), очищених, обсушену і нарізаних кільцями
120 мл цільного молока

Подача:
1 червоний перець чілі, очищений від насіння і дрібно нарізаний
Велика жменя свіжого листя коріандру
Часточки лайма

Смажені кальмар у фритюрі в олії на сковороді Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Обсмажте перець горошком на сухій сковороді на середньо–сильному вогні протягом декількох хвилин, періодично струшуючи сковороду. Зніміть з вогню і подрібніть їх в дрібний порошок в кавомолці або роздушіть з допомогою маточки і ступки. Змішайте 2 чайні ложки меленого перцю горошком (решта залиште для посипання пізніше) з борошном, манною крупою і сіль у мисці. Отложите.
2. Розігрійте фритюрницю до 180°C або налийте у велику каструлю на третину рослинного масла і нагрівайте до такої температури, щоб кинутий у нього кубик білого хліба ставав коричневим за 30 секунд. Перекладіть кальмари в окрему миску і залийте молоком, потім порціями виймайте, струшуючи залишки молока, і відразу ж вмочайте в борошняну суміш, струшуючи надлишки муки.
3. Обсмажте кільця кальмарів у фритюрі порціями по 2-3 хвилини на порцію, поки вони не стануть золотисто-коричневими, при необхідності періодично перевертаючи їх, щоб вони рівномірно подрумянились.
4. Вийміть шумівкою, обсушити на кухонних папері, потім поставте в розігріту духовку на слабкому вогні, поки ви обсмажуєте залишилися кільця кальмарів таким же чином, обов’язково розігріваючи олія між кожною порцией.
5. Перекладіть кальмарів на сервірувальні тарілки, посипте скибочками чилі і листям коріандру, потім прикрасьте часточками лайма. Подавайте відразу, посипаючи кожну порцію невеликою кількістю перцю за припасеного вкусу.