Заливні яйця Фаберже з куркою, кукурудзою і перцем простий рецепт. Чоловік відмовився спробувати це блюдо😆 Дивний він, чесне слово) Мені здається, дуже апетитно і смачно😋 І заливні яйця стануть окрасою будь-якого столу😍 Необов’язково використовувати начинку, зазначену в рецепті. Можна міняти інгредієнти на свій смак👌
Інгредієнти
🔸курячі ніжки – 2 шт
🔸шкаралупа яєць – 8 шт
🔸цибуля – 1 шт
🔸вода ~ 1 літр
🔸перець червоний або морква – 1/2 шт
🔸кукурудза консервована – 100 г
🔸желатин харчовий – 1 уп
🔸сіль, перець за смаком
Заливні яйця Фаберже з куркою, кукурудзою і перцем покроковий рецепт
1. Курячі ніжки промийте, опустіть в каструлю і варіть. Коли закипить, зніміть піну. Додайте цибулину цілком. Варіть 40 хвилин на повільному вогні. Моркву відваріть. Вийміть курячі гомілки і процідіть бульйон. Дайте бульйону охолонути. Підготуйте шкаралупу яєць: яйця ретельно промийте. Потім вістрям ножа надколіть з тупого кінця і зробіть отвори діаметром близько 2 см.
2. Вилийте вміст яєчної шкаралупи (воно не знадобиться). Яєчну шкаралупу ретельно промийте всередині. В одній склянці бульйону розведіть желатин, залиште на 1 годину. Через годину з’єднайте бульйон з желатином з рештою бульйоном. Поставте на плиту і нагрійте постійно помішуючи, щоб весь желатин розчинився, але не кип’ятимо!
3. Дайте желатинової маси злегка охолонути. Солодкий перець очистіть і наріжте кубиками. Кріп відокремте від стебел. Куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте. Налийте по 1 столовій ложці бульйону в шкаралупу. Викладіть кріп і наповніть начинкою: кукурудза, м’ясо, перець, морковь.
4. Потім влийте до верху бульйон. Надішліть заливне в яєчній шкаралупі в холодильник мінімум на 2 години для застигання. Застиглий холодець звільніть від шкаралупи, очищаючи як звичайні яйця. Приємного аппетита.