Заливний пиріг з капустою в духовці

Заливний пиріг з капустою в духовці – смачно, соковито, а головне – швидко, всього делов на 5 хвилин👌 Відлітає зі столу, не встигнувши охолонути😋 Зі сметанкою – взагалі 🔥🔥🔥 Зберігайте, тут 2 РЕЦЕПТА тесту – за наявності продуктів у вашому холодильнику👌Обидва варіанти дуже смачні, у другому скоринка щільніше виходить. Як вам фото пирога? Напишіть в коментах. Помітили, що відрізняється від моїх колишніх знімків? 😍

Інгредієнти

Начинка:
500г капусти
Щіпка солі
за бажанням 1 ст. л. рубленого кропу або 1 середню цибулину, обсмажити на олії кубиками (тоді капусти взяти 400г)

Тісто:
3 яйця
5 ст. л. сметани (100г)
3 ст. л. майонезу (70г)
0,5 ч. л. солі
6 ст. л. борошна з невеликою гіркою (160 – 170г)
1 пакетик розпушувача
Кунжут або мак для посипання за бажанням

Другий варіант тесту:
2 яйця
100 мл молока
100г сметани
Щіпка солі
200г борошна
1 ч. л. розпушувача

Заливний пиріг з капустою в духовці покроковий рецепт

1. Духовку включити на 180°С. Капусту тонко нарізати, посолити, придушити руками (якщо молода, сильно не тисніть) Додати кріп або смажену цибулю. Збити яйця, додати сметану і майонез, сіль – розмішати. Просіяти борошно і розпушувач – перемішати до однородности.

2. Форму (у мене 17×28) змастити олією, викласти капусту без соку, зверху вилити тісто, розподілити ложкою по всій поверхні пирога. Можна присипати кунжутом або маком. Випікати близько 35-40 хвилин до впевненої рум’яності і проби на суху паличку. Подавати зі сметанкою. Приємного апетиту!

3. Другий варіант тесту:
Змішати віночком рідкі інгредієнти, додати сухі, розмішати. У змащену форму вилити 1/3 тіста, розподілити. Потім начинку і зверху тісто. Розподілити ложкою. Випікати 40-45 хвилин при 180°С до рум’яності і проби на суху палочку.

4. Готово!