Як зробити запечену курку цілком з лимоном і апельсином в духовці рецепт простий. Треба було зробити це рецепт перед Новим роком.) Мінімум зусиль і дуже смачно!😋
Інгредієнти
Курка ~2 кг.
2 шт. Апельсини
Цедра з 1 лимона
Соєвий соус 50 мл
Мед 2 ст. л.
Сіль 1,5 ст. л
Крохмаль картопляний 2 ч. л.
Спеції за смаком: перець, сушені трави
Запечена курка цілком з лимоном і апельсином в духовці покроковий рецепт
1. Курку моєму і насухо витираємо, всередині теж. На грудці обережно віддаляємо шкіру, з допомогою столової ложки. Потім прокатуємо зубочисткою м’ясо, відсунувши шкіру, і під нею. Таким чином вона залишиться цілою, а м’ясо краще просочиться маринадом. ⠀ Для маринаду, натираємо цедру з 1 лимона і 1 апельсина, з цього ж апельсина віджимаємо сік. У чашці з’єднуємо соєвий соус, мед, цедру, сіль, спеції і вливаємо перемішаний з крохмалем апельсиновий сік. ⠀
2. Обмазуємо курку маринадом з усіх боків і всередині, а також заливаємо під шкіру на грудці. Залишаємо маринуватися на кілька годин. Я обмотала її харчовою плівкою, щоб маринад не стікав. ⠀ Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо курку і залишки маринаду, всередину повоем дротик другого апельсина, скріплюємо ножки.
3. Навколо можна покласти овочі, картоплю, часник, цибулю, моркву. Їх попередньо потрібно посолити і скропити рослинним маслом. ⠀ Форму накриваємо фольгою, робимо в ній невеликий отвір і ставимо в розігріту до 180° духовку на годину. ⠀
4. Потім знімаємо фольгу, змащуємо курку маринадом з форми і запікаємо ще близько 40-50 хвилин, періодично змащуючи маринадом. Якщо місцями почне підгоряти, накрийте цю частину фольгою. ⠀ Виходить дуже смачна курочка, з ароматом цитрусів. 😋
Відео рецепт 👇