Запечена риба судак в духовці у фользі цілком

Запечена риба судак в духовці у фользі цілком простий рецепт. Судак вважається дієтичною річковою рибою, бо його м’ясо ніжне і нежирне ☝🏻 Крім того, як і багато риби, він багатий корисними речовинами: білками, амінокислотами, макро – і мікроелементами, вітамінами. При регулярному вживанні страви з судака сприяють зміцненню серцево-судинної, травної, нервової, ендокринної та кістково-м’язової систем 🤓

Щоб зберегти максимум користі, можна запекти судака в духовці 🤗 В нашому рецепті ми готуємо судака цілком у фользі. Така страва стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. А завдяки докладній інструкції з покроковими фотографіями на приготування судака Ви витратите мінімум часу і зусиль 👍🏻

Інгредієнти

🔸 1 судак (1 кг)
🔸 1 цибулина
🔸 2 ч. л. сметани (20%)
🔸 1 ч. л. гірчиці
🔸 щіпка майорану
🔸 щіпка меленого чорного перцю
🔸 сіль за смаком
🔸 свіжа зелень за смаком

Харчова цінність на 100 г: 81,3 ккал, б – 16,1 г, ж – 1,3 г, у – 1,1 р.

Запечена риба судак в духовці у фользі цілком покроковий рецепт

1. Щоб приготувати судака в духовці, спочатку підготуйте інгредієнти. Рибу випатрайте, очистіть від луски, видаліть зябра. Ретельно промийте рибу холодною водою всередині і зовні. ⠀ В пиалке змішайте сіль з майораном і меленим чорним перцем. ⠀

2. сумішшю натріть судака зі всіх сторін. Залиште на 10 хвилин. ⠀ В цей час змішайте сметану з гірчицею. Змастіть приготованим соусом рибу з усіх боків, залиште ще на 5 хвилин, а потім викладіть на фольгу. ⠀ В цей час очистіть цибулю і наріжте його великими полукольцами.

3. Нарізану цибулю злегка посоліть і покладіть в черевце риби, залишивши кілька півкілець для прикраси. Залишилися півкільця викладіть зверху на рибу. ⠀

4. Підготовлену рибу щільно загорніть у фольгу і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. ⠀ Подавайте, прикрасивши свіжою зеленью.