Як приготувати Запечені баклажани з фаршем і помідорами в духовці рецепт простий. Приголомшливо смачне літнє блюдо! Ефектне, красиво буде виглядати на святковому столі. ⠀ Фарш краще всього використовувати яловичий, але дівчатка вже надсилали мені відгуки, що робили і зі свинячим, і з курячим. І всі задоволені смаком)
Інгредієнти
2-3 баклажана
700 г яловичого фаршу
2 цибулини
сіль, перець
1 ч. л хмелі-сунелі
Для соусу:
Трохи рослинного масла для смаження цибулі
2 великих помідора
0,5-1 цибулина
1 зубчик часнику
Кілька листя базиліка
1 ч. л орегано
Сіль, перець, цукор
10-15 г вершкового масла
Запечені баклажани з фаршем і помідорами в духовці покроковий рецепт
1. Баклажани очистити, нарізати товщиною 1 см, посолити і залишити на 10-15 хвилин, щоб вийшла волога. Обсушити паперовими рушниками. ⠀ Фарш змішати з цибулею, сіллю, перцем і хмелі-сунелі. ⠀ У форму для запікання діаметром 20-22 см, викладати поперемінно кружечки баклажанів і кульки з фаршу. ⠀
2. Готуємо соус: ⠀ Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до м’якості. ⠀ Помідори подрібнити в блендері і додати до цибулі. Випарювати близько 10 хвилин. ⠀ Потім додати сіль, цукор, перець, орегано і листя базилика.
3. Покласти шматочок масла і через пару хвилин зняти з вогню. ⠀ Залити соусом баклажани і поставити в духову шафу, розігріти до 180С на 40 мин.
Відео рецепт 👇