Курка з грушами в цибульно медовому соусі на сковороді

Як смачно зробити Курка з грушами в цибульно медовому соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Французька кухня немислима без вершкового масла. Наприклад, у цьому нескладному блюді воно формує смак і аромат кожного інгредієнта окремо і комплексність страви в цілому.

Інгредієнти

• 4 порції

2 курячих стегенця, розрізані на гомілку і стегно
1 велика цибулина 🧅
2 тверді груші, очищена і крупно нарізана 🍐
100 г вершкового масла
1-2 ст. л. рідкого меду, в залежності від солодощі груш 🍯
125 мл білого сухого вина
3 гілочки чебрецю
сіль, мелений чорний перець

Курка з грушами в цибульно медовому соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Розтопити в сотейнику з товстим дном половину масла, додайте гілочку чебрецю. Обсмажте курку з обох боків до рум’яної корочки.

2. Додайте половину вина, наскрібши лопаткою дно сотейника, щоб підняти прижарившиеся соки. Накрийте кришкою і залиште гаситися на повільному огне.

3. В окремій сковороді розтопити половину залишився олії, додайте чебрець і обсмажте крупно нарізану цибулю до золотистого цвета.

4. Перекладіть цибулю з сотейник з куркою, приправте сіллю і перцем. Перемішайте і продовжуйте тушкувати під кришкою. Протріть сковороду паперовими полотенцами.

5. Розтопіть масло, додайте чебрець і обсмажте грушу до золотистого кольору з двох сторін. Додайте мед і вино, перемішайте і перекладіть вміст сковороди в сотейник з куркою. Тушкуйте ще 5-7 хвилин. Подавайте зі свіжим білим хлебом.

Відео рецепт 👇