Запіканка з курячим філе і печерицями по-типу жульєна рецепт простий.
Інгредієнти
✔️куряче філе 300 г
✔️печериці 300 г
✔️сир 100-150 р
✔️вершки 10% 200 мл
✔️масло вершкове 20 г олія рослинна
✔️борошно 1 ст. ложка
✔️мускатний горіх 1/2 ч. ложки
✔️сіль, перець, сушений часник і трави за смаком
Запіканка з курячим філе і печерицями покроковий рецепт
1. Куряче філе нарізати на шматочки. На сковороду наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. Викладаємо в сковороду куряче філе і починаємо обсмажувати, періодично помішуючи. Печериці нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо до курячого филе.
2. Продовжуємо обсмажувати поки не випарується вода від грибів. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і сушені трави за смаком. У борошно додаємо трохи солі, мускатного горіха, улюблених спецій. Додаємо вершки і добре розмішуємо. Виливаємо суміш в сковороду і добре перемішуємо. Смажимо ще 1-2 хвилини, поки соус не загустеет.
3. Перекладаємо курку з печерицями в форму для запікання (*у мене сковорода яку можна використовувати в духовці, тому я нічого не перекладала). Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів хвилин на 15, поки сир не розплавиться і не утворюється золотава корочка.
Відео рецепт 👇