Паста з гарбузом по італійськи з беконом і сиром

Паста з гарбузом по італійськи з беконом і сиром. Дуже схожа на карбонару, але тільки на вигляд. Спробуйте, повірте смак вас приємно здивує)) Паста з гарбузом і беконом простий рецепт.

Інгредієнти

на 4 порції:

•400г пасти (будь-який формат, за винятком самих дрібних)
•300 г м’якоті гарбуза
•150г спека/копченої грудинки/бекону
•2 зубчики часнику
•тертий твердий сир (наприклад, пармезан)
•розмарин (за бажанням)
•сіль, перець
•оливкова олія

Паста з гарбузом по італійськи з беконом і сиром покроковий рецепт

1. Обсмажити скибочки спека/копченої грудинки на оливковій олії до рум’яності. Відкласти в сторону. У тій же сковороді обсмажити часник на оливковій олії. Додати кубики гарбуза, обсмажити пару минут.

2. Додати розмарин, посолити, поперчити, додати окріп (або гарячий овочевий бульйон) так, щоб рідина покривала гарбуз, накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. Закинути варитися пасту в киплячу підсолену воду. Відкрити кришку, прибрати розмарин і чеснок.

3. Додати трохи води від пасти і подрібнити блендером до консистенції крему. Додати пасту і ще трохи води, в якій вона варилася. Перемішати. Додати обсмажений спек/копчену грудинку. При подачі посипати тертим сыром.

Відео рецепт 👇