Паста карбонара з беконом без вершків з жовтками

Паста карбонара з беконом без вершків з жовтками простий рецепт. Легендарна паста карбонара, яка готується на основі прекрасного яєчного соусу ніжно огортає пасту🤤 І ніякі вершки нам не знадобляться для цього.

Інгредієнти

•Спагетті – 200 р.
•Бекон / Панчетта / Гуанчиале – 120 р.
•Яєчні жовтки – 2 шт.
•Ціле Яйце – 1 шт.
•Пармезан – 100 р.
•Оливкова олія – 1 ст. л.
•Чорний перець – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком.
•Часник – за бажанням

Паста карбонара з беконом без вершків з жовтками покроковий рецепт

1. Наріжемо свинячий бекон, панчетту або гуанчиале на невеликі брусочки (я використовував свинячий шпик) Відправимо на холодну сковорідку, (за бажанням можна додати столову ложку оливкової олії) на вогонь трохи вище середнього, щоб поступово витопити жир, повинні довести шматочки м’яса до золотистого кольору і хрусткої скориночки. Тим часом відправимо варитися спагетті, варимо на 1 хвилину менше зазначеного часу на упаковці ~10 мин.

2. Поки спагетті вариться приготуємо яєчну основу. На 100г спагетті нам необхідно додати 1 жовток, для більш насиченого смаку соусу я додаю 1 ціле яйце. Натремо 70 р. пармезану в основу з двох жовтків і 1 цілого яйця, за бажанням можете додати чорний перець. Сварившиеся спагетті відправляємо до готового бекону і з’єднуємо всі смаки разом, активно все перемішуємо і знімаємо з огня.

3. Заздалегідь слід відкласти 100 мл. води з-під пасти, щоб розбавити наш соус. Додаємо нашу яєчний соус до пасти і активно все перемішуємо, обов’язково прибравши сковорідку з вогню, щоб яйця не згорнулися з-за високої температури. Не забудьте додати невелику кількість відкладеного води з-під пасти, щоб всі смаки розійшлися равномерно.
4. У гарячому вигляді відразу ж подаємо до потовк, при сервіровці слід додатково приправити перцем і натерти невелику кількість пармезану зверху. З сіллю будьте обережні, так як і бекон і пармезан володіють достатньою солоністю, я рекомендую присипати сіллю в кінці, якщо відчуєте необходимость.

5. Щодо сирих яєць можете не переживати, соус повністю дійде до повної готовності від тепла тільки що звареної пасты.

Відео рецепт 👇