Запіканка з макаронів з фаршем, грибами, цибулею і сиром на молоці простий рецепт в духовці. Дуже смачна і ситна запіканка, за смаком нагадує лазанью 😅. Від одного вигляду і запаху вже можна в обморок впасти ) Простий і швидкий варіант обіду, готую не в перший раз, дуже полюбилася нам 😋
Інгредієнти
Кбжу на 100 гр: 121/9.5/5.4/10.9
1 яйце
Фарш – 450 гр (у мене з індички)
Макарони – 200гр ( твердих сортів)
Лук – 204 гр
Печериці – 234 гр
легкий Сир – 60 гр ( можна більше )
Томатна паста – 40 гр
Молоко 2.5% – 200мл
Вода – 250 мл
Олія оливкова – 1 мл
Сіль, перець, улюблені спеції
Лук зелений для подачі
Запіканка з макаронів з фаршем, грибами, цибулею і сиром на молоці покроковий рецепт
1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, шампіньйони побільше . Сир натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю на маслі протягом 5-7 хв до золотистого кольору. Додати фарш, обсмажувати ще 5 хвилин, помішуючи і розбиваючи грудочки. Всипати сіль і перець. Додати томатну пасту і згасити 2 минуты.
2. Окремо обсмажити печериці на сильному вогні без олії до рум’яного кольору і додати до фаршу. У форму для запікання викладаємо: 1/2 сухих макаронів – 1/2 начинки – повторюємо слой.
3. В молоко додаємо яйце, воду, спеції і перемішуємо, заливаємо вміст форми, накриваємо фольгою. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 190 гр на 30 мин.
4. Дістаємо посипаємо сиром, накриваємо знову фольгою (можна не накривати, тоді буде золотава скоринка, але мені більше подобається коли сир просто розплавлено – так соковитіше) і прибираємо ще на 10 хв. Дістаємо. Посипаємо зеленою луком.