Заварні булочки “Гужери” або сирні профітролі простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
Молоко – 100 мл,
Вода – 250 мл,
Вершкове масло – 100 гр.,
Цукор-10 гр.,
Сіль – 3 гр.,
Борошно – 190 гр.,
Яйця – 250 гр.(4-5 шт.),
Твердий сир – 130 гр.
Крем:
сирний сир Вершковий – 125гр.,
Вершки 33% – 100 мл
Заварні булочки “Гужери” або сирні профітролі покроковий рецепт
1. Тремо сир на дрібній тертці. В окрему миску розбиваємо яйця. Беремо каструлю з товстим дном, ставимо на середній вогонь. Туди додаємо воду, молоко, масло, цукор, сіль, постійно помішуючи, чекаємо перших бульбашок. Відразу зменшуємо вогонь і додаємо всю муку.
2. Інтенсивно заважаємо, поки на дні не почне з’являтися шар м’якого покриття. Знімаємо з вогню. Вводимо по 1му яйцю, інтенсивно помішуючи. Після того, як ввели останнє яйце, додаємо сир і вмішуємо його в тісто. Відсаджуємо тісто на деко з допомогою кондитерського мешка.
3. Можна посипати їх усім, що вашій душі завгодно – шинкою, сиром, кунжутом і т. д. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Остуджуємо на решітці. Далі беремо сирний сир, додаємо туди все, що хочеться!
4. У мене часник (трохи), зелень, мелений перець. Окремо збиваємо вершки. І додаємо в сир у кілька підходів, перемішуємо. Наповнює кремом кондитерський мішок і відсаджуємо в гужеры.