Заварний крем дипломат

Як зробити смачний Заварний крем Дипломат рецепт простий. Приготувати крем Дипломат в домашніх умовах не складе ніякої праці. На основі класичного крему можна готувати різні смаки, просто додаючи в крем різні наповнювачі, такі як апельсин, шоколад, фісташки і будь-які інші горіхи. Такий крем відмінно підійде для, всім відомого, торта Наполеон і тістечка еклери або «Шу».

Інгредієнти

✅Молоко -250 р
✅вершки 33-35%-250 р
✅Цукор – 100 г
✅Яйця (жовтки)-5 шт
✅Крохмаль -40 р
✅Масло вершкове – 50 г
✅Вершки 35%- 180-200г (для збивання)

Якщо хочете шоколадний крем, додайте
шоколад-150 г у заварную основу попередньо розтопивши його.

Заварний крем дипломат покроковий рецепт

1. * жовтки з’єднати з цукром і крохмалем( перемішати дуже ретельно)
* У сотейник з’єднати вершки, молоко і ванільний екстракт. Довести до кипіння.
* Вилити на жовткову суміш дуже акуратно

2. * Тепер молочно-жовткову суміш процідити(це важливо ☝️) назад в сотейник і заварити крем. Постійно помішуючи.
* Зняти з вогню і додати вершкове масло

3. * Перемішати, перекласти в миску, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник для стабілізації. Мінімум на 3-4 години
* Холодні вершки збити до щільності
* З’єднати заварний крем і вершки
Крем Дипломат готовий!

Відео рецепт 👇