Зефір Чорниця Грейпфрут

Сьогодні ділюся з вами новим рецептом зефіру Чорниця грейпфрут🍊 Ягоду розморозити, не зливаючи соку пробити блендером (можна взяти готове пюре) З грейпфрута зняти цедру на дрібній тертці (білий шар не знімати, він гірчить)

Інгредієнти

У діжу кладемо
70гр білка
70гр цукру

В сотейник:
150гр пюре
100гр води
200гр цукру
50гр інвертного сиропу
13гр агару (900)
Цедра грейпфрута

Зефір Чорниця Грейпфрут покроковий рецепт

1. Сотейник з усіма необхідними інгредієнтами ставимо на плиту і варимо 4 хвилини з моменту закипання, постійно помішуючи. У мене електрична плита, я варю сироп на 6-7. Як тільки сироп закипів – ставимо збивати меренгу (на максимальній швидкості) до щільного піку на віночку. Якщо у вас слабкий міксер, то меренгу ставимо збивати відразу, як поставили варити сироп. У готову меренгу тонкою цівкою вливаємо гаряче сироп.

2. Після продовжуємо збивати масу на самій високій швидкості ще 3 хвилини. Але орієнтуйтеся на потужність і обороти свого міксера. Кому-то 3 хвилини ідеально, а комусь і 1,5 хвилини вистачає. Перекладаємо масу в заздалегідь приготовлений кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і відсаджуємо зефир.

3. Через 12 – 24 години склеюємо зефірки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Зефір зберігаємо в герметичному контейнері при кімнатній температурі. Важливо: якщо зефір за цим рецептом пухкий – значить чорниця була занадто кисла, а агар не спрацював (наступного разу покладіть на 2г більше агару) Якщо зефір, як каша – значить меренгу до сиропу добили.

Відео рецепт 👇