За слідами прямого ефіру. Як зробити домашній Зефір Чорниця Лаванда рецепт простий.
Інгредієнти
120 г пюре (90/30 яблучне і чорничне)
40 г білка
100 г цукру +1 г лимонної кислоти
⠀
В сироп:
200г цукру
30 г глюкозного сиропу ( можна без нього, але додати стільки ж цукру)
8 г агару сила 900
100 г відвару олією ( 1 ст. л. квіток Лаванди залити окропом, дати повністю охолонути, процідити). Або можна додати 1 краплю ефірного масла лаванди ( тільки харчові ‼️ у мене dottera)
Зефір Чорниця Лаванда домашній покроковий рецепт
1. Розморожену або свіжу чорницю прокип’ятити кілька хвилин в мікрохвильовці( або уварити в сотейнику). Відкинути ягоди на сито. Рідина нам не знадобиться. Яблука запекти в духовці до м’якості, пробити блендером і протерти через сито. ⠀ Перекласти в діжу міксера пюре, цукор, білок яйця. Почати збивати починаючи з маленькій швидкості і після закипання стропа на максимальну швидкість міксера. ⠀
2. Паралельно з’єднайте всі інгредієнти для сиропу і поставте варити. Як тільки сироп рясно закипить варіть 4 хвилини на середньому вогні або до 110градусов. ⠀ В добре збиту масу обережно влити сироп. І змішати не більше однієї хвилини. ⠀
3. Готову зефірну масу перекласти в кондитерський мішок з насадкою ( у мене 333) на ваш вибір і відсадити половинки зефіру. ⠀ Зефір повинен сохнути не менше 10 годин. Готовий зефір скріпити половинками і обваляти в цукровій пудрі. ⠀ Зберігати в герметичному контейнері від 7-14 дней.