Зефір Полуниця Лимон з яблучним пюре простий рецепт.
Інгредієнти
У чашу міксера для меренги:
– 125 грам яблучного пюре
– 8 грам порошку сублімованої полуниці
– 80 грам цукру
– 5 грам альбуміну+20 грам води (альбумін з водою кімнатної температури добре розмішати і дати постояти хвилин 10) або 25 грам живого білка
1 грам лимонної кислоти.
Для сиропу в сотейник:
– 110 грам води
– 135 грам цукру
– 40 грам глюкозного або інвертного сиропу
– 7 грам агар-агару силою 900
– цедра 1 лимона.
Зефір Полуниця Лимон з яблучним пюре покроковий рецепт
1. Зелені яблука (Гренні Сміт) запікаємо в духовці до м’якості ( або готуємо будь-яким зручним для вас способом), пробиваємо блендером, за бажанням можна перетерти через сито. Охолоджуємо. В діжу міксера складаємо все інгредієнти: яблучне пюре, білок, порошок полуниці, лимонну кислоту і цукор, ставимо збивати до пишної маси, вона повинна добре триматися на венчике.
2. Поки збивається меренга, паралельно починаємо готувати сироп: варимо його на середньому вогні до безперервно стікає ниточки, після закипання це приблизно 3-4 хвилини. Вливаємо сироп в меренгу тонкою цівкою, після вливання збиваємо не більше 20 секунд, але все ще залежить від міксера, маса повинна бути пишна, добре тримати форму.
3. Перекладаємо масу в мішок і відсаджуємо зефір на пергамент, у мене насадка 9ft, залишаємо зефір сохнути при кімнатній температурі на 12-24 години, все залежить від вологості і температури в помещении.
4. Склеюємо навпіл і обсипаємо декстрозою або цукровою пудрою. Зберігаємо при кімнатній температурі. Полуниця з лимоном дуже добре поєднується, виходить ароматний і смачний зефір. Готуйте на здоров’я 💜
Відео рецепт 👇