Зефірні ялинки зефір на Новий Рік

Як смачно зробити Зефірні ялинки зефір на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зберігайте. Ці зефірні ялинки з потрясным поєднанням полуниця-м’ята-шоколад точно додадуть вам новорічного настрою.🤩🎄🎉⠀

Інгредієнти

Заздалегідь підготуйте мармелад і печиво.⠀

Полуничний мармелад.⠀
Полуничне пюре – 200 гр.⠀⠀
Вода – 100 гр.⠀
Цукор – 150 (+/-) гр.⠀
Агар 900 – 4 гр.⠀

Пісочне печиво.⠀
Масло вершкове – 100 гр.⠀
Цукрова пудра – 100 гр.⠀
Щіпка солі.⠀
Яйце – 1 шт (або 2 жовтки).⠀
Борошно – 240 гр.⠀
Какао – 30 гр.⠀
Розпушувач – 10 гр.⠀

М’ятний зефір.⠀
Пюре яблучне – 250 гр.⠀
Білок яєчний – 40 гр.⠀
Цукор 200 гр в пюре + 400 гр в сироп.⠀⠀
М’ятний відвар – 150 мл (заварити з 30 гр м’яти, процідити).⠀
Агар 900 – 10 гр.⠀
Глюкозний сироп – 2 ст. л.⠀
Зелений барвник.⠀
Цукрова пудра для обсипання.⠀

Зефірні ялинки зефір на Новий Рік покроковий рецепт

1. Полуничний мармелад.⠀
Агар з’єднати з пюре і водою, довести до закипання, ввести цукор. Після закипання варити 5 хв. Розлити у форми півсфери (3 см) або просто в форму і потім нарізати.⠀

2. Пісочне печиво.⠀
Масло кімнатної температури, пудру, сіль, збити до білого. ⠀⠀⠀ Додати яйце (жовтки), збити до об’єднання.⠀⠀⠀ Просіяне борошно, какао, розпушувач ввести в масло.⠀⠀⠀ Зібрати тісто в кулю і відправити в холодильник на 20-30 хв.⠀⠀⠀ Килимок припылить борошном і розкачати тісто товщиною 0,3 див. Вирізати печиво круглої форми, діаметр 5 див.⠀⠀⠀ Випікати при температурі 200 градусів 10-15 хв.⠀

3. Пюре.⠀⠀⠀ Яблука запекти в СВЧ або духовці. М’якоть пюрировать, остудити.⠀ ⠀
4. Сироп.⠀⠀⠀ Агар залити м’ятним відваром, відправити на середній вогонь.⠀ Після закипання ввести цукор, глюкозний сироп.⠀ Варити до стану «сопелькі»: 5-6 хв. після закипання на середньому вогні.⠀ ⠀ Одночасно з сиропом ставимо збиватися до стійких піків білок, пюре, цукор (з низькою швидкості переходимо на максимальну).⠀
5. В кінці масу пофарбувати в зелений колір (ще можна і сам мішок для зефіру всередині пофарбувати).⠀ Готового сиропу дати охолонути кілька хвилин і тонкою цівкою ввести його в пюре з білком на великій швидкості.⠀ ⠀

6. Відсадження.⠀ На пергамент розкласти печиво, зверху мармелад, відсадити зефір (у мене насадка відкрита зірка 18 променів), прикрасити посипкою.⠀ ⠀ Готовність через 24 год, +/-.⠀ ⠀ Зверху ялинки посипати пудрою.⠀ ⠀ Зберігати при кімнатній температурі до 72 год. В холодильнику до 10 діб.⠀

Відео рецепт 👇