Як смачно зробити Зелений кекс зі шпинатом на новий рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Як з святковим настроєм? Ялинку вбрали? За певними (котячим ) причин я відтягую це подія, щоб зберегти і так рідкісні нервові клітини і втішаю себе всякої різної випічкою на тему ялинки. Шпинат, лимон, журавлина. Відчувається шпинат? Ні! Зовсім не відчувається. Він надає цей красивий колір і текстуру тесту. Немає такої форми? Ну та гаразд. Беріть звичайну кексову або печіть мафіни, прикрасьте смачним кремом і буде вам ялинка (дивись фото в каруселі).
Інгредієнти
Розм’якшене вершкового масла 100 р
Рослинна олія 50 мл
Цукру 160 р
Ванільний цукор 10 р
Борошно 250 – 270 р
Яйце 3 шт
Сметана 50 г
розморожений Шпинат 150 г
щіпка солі
Сода 1/3 чайної ложки
Розпушувач 4 р
20 мл Сік лимона
Цедра лимона 1 ч. л
в’ялена Журавлина 70 г
Зелений кекс зі шпинатом на новий рік покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 180 гр. Шпинат розморозити і добре віджати (150 г це вага без води ). Шпинат, рослинна олія і сік лимона пробити в блендері в пасту. Масло збити з цукром, ванільним цукром і сіллю до світлої маси։ Додати шпинатну пасту і продовжувати збивати до того, поки маса не стане трохи светлее.
2. По одному додати яйця, щоразу добре збиваючи. Додати сметану з содою, продовжувати збивати Додати просіяне борошно з разрыхлительем і продовжувати збивати на низькій швидкості до гладкої маси. В кінці додати вишню і перемешать.
3. Викласти тісто у помазанную маслом і посипану борошном форму для кексу (25х10) і випікати 50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку. Через десять хвилин вийняти з форми і остудити на решітці. * я обрізала дно кексу, щоб підрівняти, подрібнила в крихту і їм прикрасила кекс.