Житньо-пшеничний хліб на заквасці

Як зробити смачний Житньо-пшеничний хліб на заквасці рецепт простий в духовці. Повітряний, ароматний і дуже смачний навіть без солі – я про неї забула! 😉 Закваску сама не вирощувала, купила. Активувала, як зазначено на упаковці, і зберігаю в холодильнику.

Інгредієнти

Для цього хліба використовувала 1 ч. л. готової закваски.

Опара:
Закваска – 1 ч. л.
Борошно пшеничне – 50 г
Вода – 50 г
Змішала і залишила на ніч при кімнатній температурі

Тісто:
Опара – 100 г
Вода – 190 р
Борошно пшеничне – 225 г
Борошно житнє – 25 р
Сіль – 1 ч. л.

Житньо-пшеничний хліб на заквасці покроковий рецепт

1. Змішала воду, опару і борошно. Залишила на 30 хв. Потім замісила з допомогою міксера ( 10 хв на мінімальній швидкості).

2. Залишила для бродіння на 3 години. За цей час 2 рази складала тісто конвертом. ⠀

3. Сформувала батон. Перед випічкою дала постояти ще 30 хвилин. Випікала 15 хв з парою при 240 градусах. Потім без пари при 210 градусах близько 25-30 минут.

Відео рецепт 👇