З бейгли в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Час приготування: 2,5–3 години
Складність: 3 з 10
Заміс: ручний
Інгредієнти на 6 виробів
Тісто:
дріжджі швидкодіючі – 5 р
Борошно пшеничне в/с або «Екстра» – 175 р
Борошно пшеничне цельносмолотая – 75 г
Вода – 100 г
Сіль – 3 р
Цукор – 20 р
Яйце – 1 шт.
Олія оливкова Extra virgin – 30 г
Для відварювання:
Вода – 2 л
Цукор / мед – 80 г
Обсипання:
Кунжут – 50 г
Мак – 50 г
Домашні бейгли покроковий рецепт
1. 1. Дріжджі змішайте з борошном. Додайте цукор, сіль і все добре перемішайте.
2. Додайте воду, оливкова олія, яйце. Замісіть тісто до гладкого, однорідного стану (близько 10 хвилин).
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на бродіння на 1 годину. При необхідності через 30 хвилин після початку бродіння зробіть обминку.
4. Добре выброженное тісто поділіть на 6 рівних частин. Кожну заготовку розплющить руками і поверніть щільним рулетом, щільно притискаючи кінчиками пальців кожен виток тесту. Повинна вийти невелика колбаска.
2. Додайте воду, оливкова олія, яйце. Замісіть тісто до гладкого, однорідного стану (близько 10 хвилин).
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на бродіння на 1 годину. При необхідності через 30 хвилин після початку бродіння зробіть обминку.
4. Добре выброженное тісто поділіть на 6 рівних частин. Кожну заготовку розплющить руками і поверніть щільним рулетом, щільно притискаючи кінчиками пальців кожен виток тесту. Повинна вийти невелика колбаска.
2. 5. Злегка подкатайте її на столі для надання рівної форми і відкладіть в сторону. Те ж саме виконайте з іншими заготовками.
6. Накрийте підготовлені тестові заготовки плівкою і дайте їм відпочити 15-20 хвилин.
7. Через 15-20 хвилин візьміть першу сформованную заготівлю і скачайте з нього джгут довжиною близько 15-17 див. З’єднайте кінці джгута, наклавши їх один на інший, щільно притисніть. Готовий бейгл викладіть на пергамент.
8. Коли всі бейгли будуть сформованы, накрийте їх плівкою і дайте відпочити 20-25 минут.
6. Накрийте підготовлені тестові заготовки плівкою і дайте їм відпочити 15-20 хвилин.
7. Через 15-20 хвилин візьміть першу сформованную заготівлю і скачайте з нього джгут довжиною близько 15-17 див. З’єднайте кінці джгута, наклавши їх один на інший, щільно притисніть. Готовий бейгл викладіть на пергамент.
8. Коли всі бейгли будуть сформованы, накрийте їх плівкою і дайте відпочити 20-25 минут.
3. 9. Приготуйте воду для відварювання бейглов: закип’ятіть воду, всипте цукор. Зменшіть вогонь – вода повинна злегка кипіти.
10. Дочекайтеся повного розчинення цукру / меду і відварюйте бейгли по 30-40 секунд з кожної сторони. Важливо, щоб при варінні бейгли не стикалися.
11. Відварені бейгли виймаємо шумівкою, перекладаємо на деко, застелене пергаментом, або ґрати, даємо трохи охолонути, а потім посипаємо або обвалюємо в маці і / або кунжуті.
12. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 220 °С духовці 25-30 минут.
10. Дочекайтеся повного розчинення цукру / меду і відварюйте бейгли по 30-40 секунд з кожної сторони. Важливо, щоб при варінні бейгли не стикалися.
11. Відварені бейгли виймаємо шумівкою, перекладаємо на деко, застелене пергаментом, або ґрати, даємо трохи охолонути, а потім посипаємо або обвалюємо в маці і / або кунжуті.
12. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 220 °С духовці 25-30 минут.