Домашні бейгли

З бейгли в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Час приготування: 2,5–3 години
Складність: 3 з 10
Заміс: ручний

Інгредієнти на 6 виробів

Тісто:
дріжджі швидкодіючі – 5 р
Борошно пшеничне в/с або «Екстра» – 175 р
Борошно пшеничне цельносмолотая – 75 г
Вода – 100 г
Сіль – 3 р
Цукор – 20 р
Яйце – 1 шт.
Олія оливкова Extra virgin – 30 г

Для відварювання:
Вода – 2 л
Цукор / мед – 80 г

Обсипання:
Кунжут – 50 г
Мак – 50 г

Домашні бейгли покроковий рецепт

1. 1. Дріжджі змішайте з борошном. Додайте цукор, сіль і все добре перемішайте.
2. Додайте воду, оливкова олія, яйце. Замісіть тісто до гладкого, однорідного стану (близько 10 хвилин).
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на бродіння на 1 годину. При необхідності через 30 хвилин після початку бродіння зробіть обминку.
4. Добре выброженное тісто поділіть на 6 рівних частин. Кожну заготовку розплющить руками і поверніть щільним рулетом, щільно притискаючи кінчиками пальців кожен виток тесту. Повинна вийти невелика колбаска.

2. 5. Злегка подкатайте її на столі для надання рівної форми і відкладіть в сторону. Те ж саме виконайте з іншими заготовками.
6. Накрийте підготовлені тестові заготовки плівкою і дайте їм відпочити 15-20 хвилин.
7. Через 15-20 хвилин візьміть першу сформованную заготівлю і скачайте з нього джгут довжиною близько 15-17 див. З’єднайте кінці джгута, наклавши їх один на інший, щільно притисніть. Готовий бейгл викладіть на пергамент.
8. Коли всі бейгли будуть сформованы, накрийте їх плівкою і дайте відпочити 20-25 минут.

3. 9. Приготуйте воду для відварювання бейглов: закип’ятіть воду, всипте цукор. Зменшіть вогонь – вода повинна злегка кипіти.
10. Дочекайтеся повного розчинення цукру / меду і відварюйте бейгли по 30-40 секунд з кожної сторони. Важливо, щоб при варінні бейгли не стикалися.
11. Відварені бейгли виймаємо шумівкою, перекладаємо на деко, застелене пергаментом, або ґрати, даємо трохи охолонути, а потім посипаємо або обвалюємо в маці і / або кунжуті.
12. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 220 °С духовці 25-30 минут.