Золотий плов Хюррем султан з курячим філе, горіхами і куркумою

Золотий плов Хюррем султан з курячим філе, горіхами і куркумою простий рецепт.

Інгредієнти

– рис 2 склянки
– вода або курячий бульйон 3 склянки
– вершкове масло 2 ст. л.
– оливкова олія 2 ст. л.
– куряче філе 250-300 р
– лук 1 шт.
– варений горох 1 склянку
– мигдаль 100 г
– фісташки 100 г
– куркума 1 ч. л.
– чорний перець 1 ч. л.
– запашний перець 1 ч. л.
– мускатний горіх 0,5 ч. л.
– цукор 1 ч. л.
– лимонний сік 4-5 крапель
– сіль 1 ст. л.

Золотий плов Хюррем султан з курячим філе, горіхами і куркумою покроковий рецепт

1. Курку ріжемо невеликими шматочки, обсмажуємо в оливковій олії, розтопивши в ній вершкове масло. Додаємо дрібно порізану цибулю і обсмажуємо. Потім додаємо в сковороду митий рис, цукор, лимонний сік, обсмажуємо ще деякий время.
2. Додаємо горох, 3 склянки гарячої води, приправи і сіль. Варимо на повільному вогні, помішуючи. На окремій сковороді обсмажуємо на вершковому горіхи масле.
3. Викладаємо їх на приготований плов і накриваємо паперовим рушником. Через деякий час перемішуємо і подаємо страву на стол.