Абрикос сирний пиріг зі сметаною простий рецепт. Сказано-зроблено! Обов’язково зберігайте і неодмінно готуйте цей ніжний сирний пиріг з ароматними абрикосами. А то літо скоро закінчиться 😉
Інгредієнти
Форма 24 см
Тісто:
Борошно 210 р
Цукор 40 г
Жовток-3 шт.
Слив. масло 100г
Разрызлитель 1ч.л
Цедра 1лімона
Щіпка солі.
Начинка:
Сметана 200 г (20%)
Цукор 80г в сирну частина +80г в білкову частину.
480 г Сир (жирний)
Білок 3 шт
Крохмаль 20г
Ван.цукор 1ч.л
Щіпка солі
Абрикоси 400г
Абрикосів сирний пиріг зі сметаною покроковий рецепт
1. Готуємо тісто. Масло кімнатної температури збиваємо міксером до пишноти з сіллю, ван. цукром, цукром і цедрою. По одному вводимо жовтки. Збиваємо. Додаємо просеяную борошно з розпушувачем. Перемішуємо, замішуємо тісто. Воно повинно бути, м’яке, еластичне, не липнути до рукам.
2. Тісто загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин. Дно і борти форми 24 см вистилаємо пергаментом. Тісто тремо на тертці, злегка утромбовываем і вистилаємо нею дно формы.
3. Сильно м’яти не потрібно. Випікаємо 10хвилин при 180 гр. Готуємо начинку. Сир зі сметаною пробиваємо блендером. Додаємо 80г цукру, ван. цукор. Все перемішуємо. Додаємо крохмаль. Перемішуємо. Білки збиваємо з сіллю до пышности.
4. Вводимо цукор і збиваємо до густих піків. Частинами вводимо яєчну суміш в сирну. Акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності. Абрикоси миємо, нарізаємо. На пісочний корж викладаємо шарами начинку, потім абрикосы.
5. Повторюємо. Зверху абрикоси можна укласти красиво візерунком. Випікаємо. 50-60 хвилин при 170 гр. Остуджуємо, тільки після цього знімаємо форму і нарезаем.