Абрикосова панакота на вершках з желатином домашня

Абрикосова панакота – це той випадок, коли результат перевершив очікування. Тому, поки ще продаються абрикоси, раджу всім обов’язково приготувати цей десерт! Готуємо Абрикосову панакоту на вершках з желатином в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

Абрикоси-450г
Цукор-100г+1ч.л.
Вершки 33%-400г
Желатин-5г
Амаретто-40г

Абрикосова панакота на вершках з желатином домашня покроковий рецепт

1. Замочити желатин згідно інструкції. Абрикоси вимити, обсушити, розділити на часточки і помістити в духовку розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. Дати абрикосам охолонути, зняти у них шкірку. Відкласти 1/3 частина абрикосів, залити їх амаретто і додати ложку цукру. Відставити в сторону. Інші абрикоси пюрировать.
2. У сотейнику змішати вершки і цукор. Якщо у вас є натуральна Ваніль, можна додати її. Я замінила 15 г цукру цукром з додаванням натуральної ванілі. Коли маса тільки закипить, вимкнути вогонь. Додати до вершків абрикосове пюре, розпущений желатин, процідити. Остудити масу до кімнатної температури, розлити по склянках і прибрати в холодильник до застывания.
3. Зверху викласти раніше замочені в амаретто абрикосові часточки – цілі чи порізані на шматочки. Панакота виходить ніжною і кремоподібній. Якщо необхідно, щоб вона тримала форму покладіть більшу кількість желатина.