Дівчатка, це справжній рецепт аджарського хачапурі. З цього тіста, хачапурі виходить, як в грузинських ресторанах👌 Аджарські хачапурі човник з яйцем на дріжджовому тесті простий рецепт.
Інгредієнти
борошно 500 г(+/-)
вода 300 мл
рослинне масло 3-4ст.л
Слив.масло 50 г
дріжджів 1 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сіль 1 ч. л.
Аджарські хачапурі човник з яйцем на дріжджовому тесті покроковий рецепт
1. В миску наливаємо тепла вода, цукор, дріжджі, вершкове олію раст. масло, просіваємо борошна(поступово, відразу не треба) і замішуємо м’яке, гладке тісто замішуємо мінімум хвилин 10, чим більше замішуємо тим краще виходить). Покладемо тепле місце підніматися. Тісто обім’яти, пом’явши руками і знову повернути в миску під салфетку.
2. Повторно поставити тісто підходити в тепле місце приблизно на 1,5 години, до збільшення в об’ємі. Тісто обім’яти і розділити або на 3-4 рівних частин або як я , один великий 👌. Шматочок тіста робимо кулю, закриємо рушником і залишаємо на 10 хвилин відпочити. Куля з тіста приплюснути руками в плоску корж, намагаючись, щоб у середині коржі денце було максимально тонким.
3. Загорнути краї коржі ,(покласти сир за бажанням) з двох сторін до центру. Добре защипати кінчики. Викласти отриману “човник” сир(у мене був сулугуні. Ще можна готувати сирна начинка, сир змішаємо з окропом до консистенції каші або як густої сметани) і відправляємо в духовку при 230 градусов.
4. Потім Акуратно дістати деко з духовки і вийняти частину сирної начинки з хачапурі. Вилити в поглиблення сирий жовток. Повернути хачапурі в духовку приблизно на 1 минуту.
5. Готові хачапурі вийняти з духовки, змастити боки кожної човники м’яким вершковим маслом і покласти на начинку шматочок вершкового масла, щоб він розтанув і з’єднався з начинкою. Виходить нереально смачно 🤤
Відео рецепт 👇