Як смачно зробити Американський яблучний пиріг класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Абсолютно класичний рецепт, без яких-небудь нововведень. Хіба що разом з яблуками я додала начинку сухофрукти, попередньо замочені в ромі. Просто хотілося провести останні дні з користю.⠀ Я вам напишу тут базу, але свою 😂🙈 А ви вже на свій смак модернізуйте її, якщо захочеться.
Інгредієнти
Тісто:
• Борошно пшеничне 300 г
• Вершкове масло-200 гр
• Крижана вода 50 мл
• Сік лимона 2 ч. л.
• Щіпка солі
• Яєчний жовток-1 шт.
• Велика сіль щіпка
⠀
Начинка:
Яблука 1 кг
Цукор 130-150 р
Кукурудзяний крохмаль 1,5 ст. л.
Сік апельсина 1 ст. л.
Цедра 1 лайма
Вершкове масло 50гр
Американський яблучний пиріг класичний покроковий рецепт
1. 1. Вершкове масло нарізати кубиками.
2. Перетерти руками в крихту масло, борошно і сіль.
3. Ввести яєчний жовток.
4. Змішати крижану воду з лимонним соком і поступово влити її в миску з тестом. Замісити тісто, скачати його в кулю і прибрати в морозилку на 15-20 минут.
2. Перетерти руками в крихту масло, борошно і сіль.
3. Ввести яєчний жовток.
4. Змішати крижану воду з лимонним соком і поступово влити її в миску з тестом. Замісити тісто, скачати його в кулю і прибрати в морозилку на 15-20 минут.
2. 5. Поки тісто «відпочиває», підготувати начинку. Почистити яблука, видалити серцевину, нарізати великим кубиком. Покласти нарізані яблука в толстодонную сковороду/сотейник. Додати Вершкове масло, Цукор, сік апельсина, цедру лайма і крохмаль. Гарненько перемішати і трохи потомити на повільному вогні, щоб всі інгредієнти з’єдналися.
6. Дістати тісто з морозилки, відділити 2/3 від загальної кількості і розкачати за розміром форми, залишивши трохи для бортиків. Другу частину повернути в холодильник поки працюєте з первой.
6. Дістати тісто з морозилки, відділити 2/3 від загальної кількості і розкачати за розміром форми, залишивши трохи для бортиків. Другу частину повернути в холодильник поки працюєте з первой.
3. 7. Викласти перший шар тіста у форму для випічки, зробити бортики. Покласти яблучну начинку, а зверху з другої частини тесту зробити решітку.
8. Змастити жовтком, посипати тростинним цукром.
9. Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.
10. Пиріг повинен охолонути перш, ніж ви будете його нарізати. Але я не впевнена, дотерпіть ви стільки часу 😂
8. Змастити жовтком, посипати тростинним цукром.
9. Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.
10. Пиріг повинен охолонути перш, ніж ви будете його нарізати. Але я не впевнена, дотерпіть ви стільки часу 😂