Ананасовий пиріг ПП з йогуртом і сиром рікотта

Як зробити Ананасовий пиріг ПП з йогуртом і сиром рікотта рецепт простий. Я часто гортаю книги з класичними рецептами в пошуках натхнення. Цей рецепт я знайшла в англійській кулінарній книзі і тут же вирішила переробити в ПП-версію. Вийшов ідеальний пиріг-супутник чаювань ☕

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 169/7/7/18

Яйце – 4 шт
грецький Йогурт – 100 г
Рікотта – 100 г
Рисове борошно – 50 р
Кукурудзяна мука – 90 р
Мигдальна борошно – 40 р
Розпушувач – 10 г
Підсолоджувач (у мене 10 г Пребиосвита)
Ванільна паста/есенція – 1 г (або щіпка ваніліну)
Вишня без кісточок – 25 г (10-13 ягід, обсипати 1 ч. л. кукурудз. крохмалю)
Ананас консервований (в кільцях, без цукру) – 280 р
Сік з-під консервованих ананансов – 65 р
Эритрит – 50 г (можна взяти кокосовий/тростинний цукор)

Ананасовий пиріг ПП з йогуртом і сиром рікотта покроковий рецепт

1. Обтягнути дно розсувного кільця на 20-22 см фольгою. Насипати на дно эритрит рівним шаром. З ананасів злити сік, 130 г порізати кубиком, інші кільця розкласти по дну форми. Насипати на дно эритрит, розкласти кільця, в центр – вишню, обсипану крахмалом.
2. Відокремити білки від жовтків. Жовтки змішати міксером з йогуртом, рікоттою, соком з банки з ананасами (65 г), ваніллю та підсолоджувачем. Змішати в окремій мисці 3 види борошна, розпушувач і просіяти в желтки.
3. Перемішати міксером до однорідності. Додати шматочки ананасів. Збити білки до міцних піків, акуратно ввести в тісто, вилити у форму на ананасы.

4. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 50 хв. Остудити, вийняти з форми, провівши по стінці ножем. Перевернути на тарілку. Приємного апетиту💕