Інгредієнти
Борошно – 300 р.;
Цукор – 150 р.;
Молоко – 100 р.;
Рослинне масло – 100 г;
Шоколад – 70 р.;
Пудинг – 40 р.;
Розпушувач – 10 р.;
Яйця – 3 шт.;
Сіль – ¼ tsp.;
Ванілін – ¼ Tsp.
Для форми:
Вершкове масло;
Манка.
Англійська кекс з шоколадом і пудингом покроковий рецепт
tsp – чайна ложка;
Молоко не менше 2,5% жирності;
Рослинна олія, це будь-яке масло рослинного походження (соняшникова, лляна, горіхова, конопляне, кокосове, авокадо і тд);
Рослинна олія повинна підходити для термального впливу;
Шоколад бажано темний не менше 60% вмісту какао бобів;
Шоколад попередньо порубати ножем на фрагменти;
Пудинг (ванільний), зазвичай 1 упаковка 40 р.;
Замість пудингу, можна використовувати кукурудзяний крохмаль в тих же пропорціях;
Вага кожного яйця 65-70 р., (або категорія – Про);
Для орієнтиру, діаметр моєї форми становить: у довжину 27 див., завширшки 11 див., у висоту 7 сантиметрів;
Для круглої форми розміри 25-28 див.;
Манка для обсипання, спрощує процес вилучення готового кексу з форми;
Час випікання може незначно відрізнятися від вказаного в рецепті;
Час випікання залежить від розмірів форми, особливостей продуктів і функціональність духовки;
Розрізати остиглий кекс;
Зберігати готовий кекс при кімнатній температурі не більше 7 днів;
Зберігати готовий кекс в холодильнику не більше 15 днів;
Допускається заморожування вироби на дуже тривалий термін;
Країна походження Великобритания.