Англійська кекс з шоколадом і пудингом

Як смачно зробити Англійську кекс з шоколадом і пудингом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готую дуже пишний і смачний, англійська кекс з містером пудингом і шоколадом. Шоколад відмінно поєднується в цьому рецепті і залишає приємне шоколадне післясмак. Готується кекс в один заміс, що робить, цей рецепт дуже затребуваним, серед англійських домогосподарок.

Інгредієнти

Борошно – 300 р.;
Цукор – 150 р.;
Молоко – 100 р.;
Рослинне масло – 100 г;
Шоколад – 70 р.;
Пудинг – 40 р.;
Розпушувач – 10 р.;
Яйця – 3 шт.;
Сіль – ¼ tsp.;
Ванілін – ¼ Tsp.

Для форми:
Вершкове масло;
Манка.

Англійська кекс з шоколадом і пудингом покроковий рецепт

1. В яйця всипаю цукор. Вимішую на високих оборотах міксера до отримання пишної яєчної суміші. Додаю молоко і рослинне масло. Недовго перемішуємо міксером. Всипаю відразу все борошно, містер пудинг, розпушувач, сіль і ванілін. Недовго перемішую на низьких оборотах міксера, до отримання однорідного кексового тіста. Додаю рубаний шоколад. Силіконової лопаткою знімаю не вимішане тісто зі стін чаши.

2. Перемішую інгредієнти, щоб шоколад рівномірно розподілився по тесту. Форму для випікання кексу змащую вершковим маслом. Обсыпаю манкою і рівномірно розподіляю манку на підставі форми. Викладаю все кексовое тісто в підготовлену форму. Прибираю форму з тестом в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на один час.

3. Після випікання, даю повністю кексу охолонути на решітці. Англійська кекс з містером пудингом і шоколадом вийшов дуже ароматний і пишний. Готуйте і радуйте себе і своїх близьких домашньою випічкою в один заміс. Більш докладний рецепт дивіться у моєму видео:

4. Рекомендації та особливості рецепта.

tsp – чайна ложка;
Молоко не менше 2,5% жирності;
Рослинна олія, це будь-яке масло рослинного походження (соняшникова, лляна, горіхова, конопляне, кокосове, авокадо і тд);
Рослинна олія повинна підходити для термального впливу;
Шоколад бажано темний не менше 60% вмісту какао бобів;
Шоколад попередньо порубати ножем на фрагменти;
Пудинг (ванільний), зазвичай 1 упаковка 40 р.;
Замість пудингу, можна використовувати кукурудзяний крохмаль в тих же пропорціях;
Вага кожного яйця 65-70 р., (або категорія – Про);
Для орієнтиру, діаметр моєї форми становить: у довжину 27 див., завширшки 11 див., у висоту 7 сантиметрів;
Для круглої форми розміри 25-28 див.;
Манка для обсипання, спрощує процес вилучення готового кексу з форми;
Час випікання може незначно відрізнятися від вказаного в рецепті;
Час випікання залежить від розмірів форми, особливостей продуктів і функціональність духовки;
Розрізати остиглий кекс;
Зберігати готовий кекс при кімнатній температурі не більше 7 днів;
Зберігати готовий кекс в холодильнику не більше 15 днів;
Допускається заморожування вироби на дуже тривалий термін;
Країна походження Великобритания.