Як смачно зробити Аньолотті паста з картоплею і сиром в соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Аньолотті – вид пасти з начинкою з регіону П’ємонт. Найчастіше для начинки цієї пасти використовують м’ясо або овочі. У мене є чудовий рецепт з ростбіфом, але спочатку поділюся більш доступним варіантом – аньолотті з картоплею.
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно з м’яких сортів пшениці 00 – 300 г
Яйця – 3 шт
Начинка:
Картоплю
Пармезан
Чеддар
Часник конфі
Молоко
Вершкове масло
Мускатний горіх
Сіль
Перець
Розмарин
Чебрець
Соус:
Фета
Грецький йогурт
Зелене масло
Каперси
Brown butter (коричневе вершкове масло)
Аньолотті паста з картоплею і сиром в соусі покроковий рецепт
1. Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. У молоко додайте вершкове масло, розмарин і чебрець. Доведіть суміш до кипіння. З картоплі злити повністю воду, потовчіть. Вийміть з молока гілочки чебрецю і розмарину. Влийте гаряче молоко, картопля і додайте часник конфи.
2. Візьміть міксер з насадкою «віночок» і збийте пюре. Приправте пюре мускатним горіхом, перцем, додайте натерті сири. Поки начинка остигає, приготуйте тесто.
3. Розкачайте тісто з допомогою машинки для пасти в тонкі листи (як правильно розкачувати тісто для пасти я дуже багато разів розповідала). Начинку покладіть в кондитерський мішок, видавіть на тісто і сформуйте аньолотті. Для подачі збийте фету з грецьким йогуртом або сметаной.
4. В киплячій солоній воді відваріть аньолотті (1 л: 10 г солі) Розтопіть вершкове масло, поки воно не придбає коричневий відтінок. Готові равіолі перекладіть в це масло і готуйте пару хвилин нем.
5. На тарілку спочатку помістіть збиту фету. Зверху фети аньолотті, каперси і зелене масло (у мене з петрушки).