Прянички! Ароматні, медові, пряні, заварні! Зберігаються більше місяця. Аромати під час випічки стоять запаморочливі. Терміново піч. Особливо якщо з настроєм біда. Бо як ароматерапія творить чудеса. Перевірено. І не шкодуйте прянощів, панове! Інакше це просто медові коржі виходять, а то і зовсім печиво 😉, що теж не погано, звичайно, але до пряникам ніякого відношення не має. Як зробити Ароматні, медові, пряні, заварні пряники домашні рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
250 г меду
1 яйце
250 г цукру
180 г вершкового масла
0,5 ч. л розпушувача
1,5 ст. л. ром
1 ч. л. кориці
0,5 ч. л. кардамону
0,5 ч. л. меленої гвоздики
1 ч. л. імбиру
0,5 ч. л. солі
цедра апельсина
0,5 ч. л. смесси запашного і чорного перцю
щіпка меленого бадьяна
420 г пшеничного борошна
80 г житнього борошна
Ароматні, медові, пряні, заварні пряники домашні покроковий рецепт
1. Мед, вершкове масло і цукор розтопити до розчинення цукру. Всипати прянощі, перемішати і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати ром і розпушувач. Перемішати. Всипати половину борошна, перемішати, додати яйце, перемішати і всипати борошно. Поки тісто гаряче, воно буде здаватися рідким. Це нормально.
2. Приберіть тісто разом з посудом в холод на 30 хвилин. За цей час воно стабілізується і стане щільніше. Перекладіть тісто в пакет або плівку і приберіть в холодильник минимм на добу (можна до 2 тижнів).
3. Перед приготуванням вийняти тісто з холодильника, розкачати завтовшки 3-4 мм, вирізати фігурки і випікати при температурі 170 градусів не більше 10 хвилин. Готові вироби дуже м’які. Остуджувати на рівній поверхні . Розписати за смаком і желанию.