Ароматний кекс з гарбузом, горіхами і цедрою апельсина

Цей ароматний кекс – просто ідеальна осіння випічка! Гарбуз надає йому соковитості і солодкість, а додані спеції – цікаві пряні нотки! Цей неймовірно смачний і ніжний кекс дуже простий у приготуванні! Як зробити Ароматний кекс з гарбузом, горіхами і цедрою апельсина рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Пюре гарбуза – 200 г
Цукор – 200 г
Борошно – 200 – 230 г
Рослинну олію – 80 р
Яйця – 2 шт.
Розпушувач – 1 ч. л
Спеції: імбир, кориця,
мускатний горіх – по 1/4 ч. л
Горіхи волоські – 50 г
в’ялена Журавлина – 50 г
Цедра 1 апельсина 🍊

Ароматний кекс з гарбузом, горіхами і цедрою апельсина покроковий рецепт

1. В першу чергу готуємо гарбуз, запікаємо її в духовій шафі до м’якості! Остуджуємо, беремо м’якоть і пюрируем з допомогою блендера. У рецепті вказано 200 г гарбуза – це вже готове пюре! ⠀ Змішуємо гарбузове пюре з цукром, я взяла 100 г білого і 100 г коричневого цукру! Додаємо рослинне масло, цедру апельсина, яйця і все добре перемішуємо! ⠀
2. Всипаємо всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і спеції! ⠀ Хочу звернути вашу увагу на кількість борошна, так як гарбуз у всіх різна і готують її різними способами, то в результаті пюре виходить різної консистенції, тому це треба враховувати при додаванні борошна! ⠀ Додаємо горіхи, я ще додала в’ялену журавлину, але це по вашому желанию.

3. Все перемішуємо. ⠀ Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном! ⠀ Ставимо в розігріту до 170° духовку і випікаємо близько години! Перевіряємо дерев’яною паличкою на готовність! ⠀ Готовий кекс охолодити, при бажанні покриваємо глазур’ю! ⠀ Його ніжна, злегка волога текстура, насичений колір і пряний аромат нікого не залишить байдужим!

Відео рецепт 👇