Баклажани по пармски з сиром моцарелою і помідорами в духовці класичний простий рецепт домашній. Не лякайтеся, що потрібно обсмажувати баклажани, це не займе багато часу. І я додала базилік зверху, але потім зрозуміла, що треба було додати в соус, він би так більше надав соусу аромату. Спробуйте.
Інгредієнти
На 2 порції:
1 великий Баклажан
Протерті томати 300 мл
Часник 1 зубок
Моцарелла 125 гр
Сулугуні 50 гр
Базилік за смаком
Сіль, перець за смаком
Баклажани по пармски з сиром моцарелою і помідорами в духовці покроковий рецепт
1. Часник придавити, очистити і на добре розігрітій сковороді з маслом припустити, коли піде аромат прибрати. Якщо вам не можна часник, можна і без нього. Влити протерті томати, посолити, поперчити і на середньому вогні, постійно помішуючи, тримати близько п’яти хвилин. Зняти з огня.
2. Баклажани нарізати на тонкі пластини. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з маслом до рум’яної скоринки. Пам’ятайте ж, що баклажани люблять багато олії. Перекладаємо на тарілку з паперовою полотенцем.
3. Нарізати моцарелу тонкими скибочками. На дно форми додаємо соус, потім баклажани, моцарелла. І повторюємо все знову. Додаємо порвані листя базиліка, можна без него.
4. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 190 градусів. За п’ять хвилин до кінця, зверху додаємо натертий сулугуні. Все готово. Смачно і відразу, і холодним. Наслаждаемся.
Відео рецепт 👇