Карныярык по турецьки баклажани фаршировані овочами

Як зробити Карныярык по турецьки баклажани фаршировані овочами простий рецепт. ☝️Дослівно назва цього блюда можна перевести як “вспоротое черевце” 😉😁🔪🍆

Інгредієнти

– баклажани 3 шт.
– 200 г фаршу
– цибуля, часник, петрушка, сіль, спеції за смаком
– 1 яйце
– картопля 3 шт (можна і без нього)
– 2 ст. л. томатної пасти
– 1 ч. л. аджики
– склянку води
– томати черрі
– балгарский перець

Карныярык по турецьки баклажани фаршировані овочами покроковий рецепт

1. Баклажани чистимо смужками. Картоплю теж чистимо, ріжемо. У форму для випікання кладемо картоплю, обмазуємо все олією. Баклажани теж кладемо в форму і змащуємо їх яйцем. Ставимо в духовку. Обсмажуємо фарш з цибулею, часником, додати аджику, спеції, соль.
2. В останню чергу кладемо дрібно нарізану петрушку, вимикаємо вогонь. Дістаємо баклажани з духовки, вони повинні бути м’якими. Тепер прийшов самий відповідальний момент! Акуратно ножем ми вспарываем черевця у баклажанів. Намагаємося не розрізати їх насквозь.
3. Солимо. Баклажани викладаємо на фарш, зверху прикрашаємо помідорами черрі. Між картоплею викладаємо перчик. У склянці води розвести томатну пасту. Виливаємо у форму. Випікаємо в духовці ще 30-40 хвилин при температурі 180 градусов.