Запечені Баклажани з помідорами, сиром, цибулею і часником в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
▫️Баклажани 2 шт. (великі)
▫️Протерті томати або різані томати 400 р
▫️Цибуля 1 шт.
▫️Часник 1 зубчик
▫️Пармезан 100-120 р
▫️Моцарелла 70 р
▫️Олія оливкова 2 ст. л.
▫️Сіль, перець, італійські трави за смаком
Баклажани з томатами, сиром, цибулею і часником в духовці покроковий рецепт
1. Баклажани нарізаємо кружечками. Щоб баклажани не горчили, присипаємо їх сіллю і залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо і просушуємо. Злегка обсмажуємо баклажани з кожної сторони, не до готовності, просто щоб вони стали трохи м’якше. Для соусу дрібно нарізаємо цибулю і чеснок.
2. В сковорідці розігріваємо ложку олії і обсмажуємо спочатку часник до аромату, додаємо цибулю і смажимо до прозорості. Додаємо протерті або різані томати, сіль, перець, італійські трави і тушкуємо 10-15 хвилин на повільному вогні. Пармезан тремо на тертці, а моцарелу нарізаємо кружочками.
3. У форму для запікання викладаємо приблизно 1/3 соусу і присипаємо пармезаном. Потім викладаємо половину баклажанів, знову томатний соус-пармезан-баклажаны.
4. Зверху змащуємо всі залишилися соусом, присипаємо пармезаном і викладаємо шматочки моцарели. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин до золотистої скоринки. Все готово. За бажанням прикрашаємо базиліком і подаємо. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇