Запечене мясо Оссобуко з яловичини з овочами в духовці

Смачна ОССОБУКО Голяшка. Чудове святкове блюдо 👌🏻 М’ясо, яке тане в роті! Повірте, це блюдо підкорить всіх. Як зробити Запечене м’ясо Оссобуко з яловичини з овочами в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Оссобуко або Голяшка теляча/яловича – 6 шт
🔸Вино біле-1 стакан ( у мене було червоне, з білим смачніше )
🔸Вода -1, 5 склянку
🔸Паста томатна 1 ложка
🔸Борошно 1 ложки
🔸Сіль
🔸Перець червоний, чорний
🔸Сушені трави (розмарин, чебрець)
🔸Мускатний горіх за смаком
🔸Вершкове або топлене масло 30 г
🔸Морква 1 шт ( велика)
🔸Перець червоний -1 шт.
🔸Цибуля ріпчаста-1 шт.
🔸Часник -3 зуб. ( в м’ясо 1 шт. і зверху -2 шт. )
🔸Кінза/ петрушка пучок

Запечене м’ясо Оссобуко з яловичини з овочами в духовці покроковий рецепт

1. М’ясо дуже ретельно обсушити паперовими рушниками. До борошна додати сіль, перець, сушені трави. У цій суміші обвалювати м’ясо і обсмажувати на вершковому маслі до рум’яної скоринки з обох сторін. Далі прибирати м’ясо в бік і в цій же жаровні згасити цибулю, моркву, перец.

2. Потім додати вино, після того, як воно випарується, додати томатну пасту, воду і гілку розмарину, все посолити і згасити. ⠀ Далі м’ясо викласти у високий противень.

3. Залити овочами з водою, ретельно все запечатувати фольгою і прибирати в духовку, приблизно на 2, 5-3 години при 170 градусах. ⠀ Подати посипавши подрібненою зеленню з чесноком.

Відео рецепт 👇