Балкарські Хычины з сиром тофу і зеленню на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
На 3 хычина :
⠀
1.5 склянки борошна (можна додати половину житній при бажанні)
50-60 мл води (такий горяченькой)
2 ст ложки будь-якого улюбленого масла (у мене кунжутне)
сода на кінчику ножа
1 чайна ложка яблучного оцту (деякі готують без соди і оцту, але так тісто виходить набагато більш еластичне)
сіль 0,5 -1 чайна ложка
⠀
У автора начинка з тофу і зеленню
⠀
Яка може бути начинка:
✨️ Картоплю з перцем і цибулею
✨️ Картопля з сиром
✨️ Тушкована капуста, так по-доброму, що завгодно.
⠀
Важливо: начинка повинна бути холодна.
Балкарські Хычины з сиром тофу і зеленню на сковороді покроковий рецепт
1. Змішуємо сипучі інгредієнти в одній мисці і рідкі в склянці з водою. З’єднуємо. Вимішуємо гладке, еластичне тісто, даємо постояти хвилин 10 і тонко раскатываем.
2. В серединку кладемо начинку і закриваємо її, роблячи а-ля хинкаль, притискаємо рукою отриману пипку-хвостик і акуратно зверху розкочуємо качалкою. Виходить плоска коржик з начинкою внутри.
3. Зверху можна посипати кунжутом і акуратно притиснути ладожкой. Розігріваємо сковороду, злегка!!! змащуємо рослинним маслом і кладемо лепешку.
4. Накриваємо кришкою і готуємо по 2-3 хвилини з кожного боку, до апетитного кольору😋 ⠀ Подавайте зі свіжими овочами, будь улюбленими соусами.
Відео рецепт 👇