Як зробити банановий кекс на кефірі з маком і глазур’ю простий рецепт в духовці 🍋 Якщо ви не любите випічку з бананом, значить, ви не вмієте її готувати.
Інгредієнти
Кефір -100 гр
масло Вершкове -100 р
Цукор -150 гр
Яйця -2 шт
стиглий Банан – 2 шт
Мак -5 ст л
Сіль -1/4 ч л
Кориця -1/4 ч л
Сода -1/2 ч л
Розпушувач -1,5 год л
Борошно -250 гр
⠀
Для глазурі:
Цукрова пудра -100 гр
Лимонний сік-3-4 ст л
Цедра 1/3 лимона
Банановий кекс на кефірі з маком і глазур’ю покроковий рецепт
1. У борошно додаємо соду, розпушувач, корицю і сіль, перемішуємо. ⠀ М’яке вершкове масло збиваємо з цукром до стану крему. Додаємо яйця по одному і мак. ⠀
2. Кефір і банани пробиваємо блендером до однорідного пюре, додаємо макову суміш і борошняну. Перемішуємо, викладаємо у форму і відправляємо в духовку на 180 градусів на 40-50 хвилин. ⠀
3. Для глазурі змішуємо міксером пудру, цедру лимона і лимонний сік, додавайте по 1 ст л до текучого стану. Поливаємо глазур’ю остиглий кекс і насолоджуємося. ⠀ Кекс виходить соковитим, вологим і дуже вкусным.
Відео рецепт 👇