Банановий пиріг перевертиш з карамеллю в духовці

Банановий пиріг перевертиш з карамеллю в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Форма 24 див.

Для бананової верхівки.
Банани 4-5 шт
Цукор -100 гр
Вода – 2 ст. ложки.

Для тесту.
Яйце – 1 шт.
Сметана -150 гр
Цукор -150 гр
Масло рослинне -80 гр
Борошно -250 гр
Сода 1/4 ч. л.
Розпушувач -5 гр.

Банановий пиріг перевертиш з карамеллю в духовці покроковий рецепт

1. Для бананової верхівки. Цукор з водою помістити в сотейник з товстим дном. Поставити на середній вогонь. Дочекатися коли карамель стане красивого золотисто-бурштинового кольору, і весь цукор розчиниться. Не заважати ніякими столовими приборами (ложка, лопатка і пр)!

2. Можна взяти сотейник в руки і трохи його покрутити по колу, щоб цукру розподілявся рівномірно. Банани нарізати навпіл і вздовж на 4 частини) і викласти на дно форми, застелене папером для випічки. Зверху вилити розтоплений сахар.
3. Для тіста. Змішати яйце, масло, цукор і сметану віночком або міксером, як Вам зручніше. Додати просіяне борошно з розпушувачем і содою. Перемішати силіконової лопаткою. Викласти тісто на банановий шар і рівномірно распределить.

4. Випікати в духовці при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин до сухої зубочистки. Пиріг готовий. P. S. Пиріг виходить досить солодкий, за рахунок бананів в карамелі. Але дуже вкусный.

Відео рецепт 👇