банановий Пиріг з шоколадом і лохиною простий рецепт 🥧🍌. Якщо немає такої форми для тірольських пирогів, то можна просто випікати в кільці банановий корж, приготувати ганаш і прибрати його в холодильник для стабілізації, потім збити міксером і нанести крем зверху, прикрасити будь-якими ягодами. Це ідеальне поєднання банана і шоколаду, а ягоди дарують свіжість 👌.
Інгредієнти
Корж
Яйця 2 шт (100г)
Олія рослинна 100 мл
Цукор 100 р
Борошно пшеничне 200 г
Ванільний цукор 10 р
Розпушувач 10 р
Банан 2 шт (200г м’якоті)
Кориця 1/2чл
Крем-ганаш.
Вершки 33-35% 230г
Шоколад темний 200г
банановий Пиріг з шоколадом і лохиною покроковий рецепт
1. Корж.
Форму змастити вершковим маслом, посипати ретельно борошном, струсити надлишки і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто Виделкою розім’яти банан, додати яйця, масло, цукор, корицю. Змішати борошно і розпушувач, змішати з яєчною масою. вилити тісто у форму (у мене діаметр 30см, шар тіста невеликий) випікати при 180С близько 20хв, до готовності. перевірити дерев’яною шпажкою, якщо тісто не липне, то все готово. Дістати, остудить.
Форму змастити вершковим маслом, посипати ретельно борошном, струсити надлишки і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто Виделкою розім’яти банан, додати яйця, масло, цукор, корицю. Змішати борошно і розпушувач, змішати з яєчною масою. вилити тісто у форму (у мене діаметр 30см, шар тіста невеликий) випікати при 180С близько 20хв, до готовності. перевірити дерев’яною шпажкою, якщо тісто не липне, то все готово. Дістати, остудить.
2. Крем-ганаш.
залити Гарячими вершками шоколад, перемішати через 15 секунд, можна додатково нагріти в мікрохвильовій печі 10-15 секунд. Пробити блендером до гладкости.
залити Гарячими вершками шоколад, перемішати через 15 секунд, можна додатково нагріти в мікрохвильовій печі 10-15 секунд. Пробити блендером до гладкости.
3. Корж остудити, вилити злегка остиглий шоколадний крем, дати трохи стабілізуватися, прикрасити ягодами.