Запечена бараняча нога — страва, гідне королівського столу. Сьогодні ми спробуємо зробити це неймовірну смакоту, причому по самому цікавому рецептом — з айвою і розмарином. Як зробити баранячу ногу з айвою запечена в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
бараняча нога 2 кг
сіль 2 ст. л.
розмарин сухий 2 ст. л.
чорний перец1 ч. л.
Паприка червона 2 ст ложки
вершкове масло 80 гр
2 шт. айва
Бараняча нога з айвою запечена в духовці покроковий рецепт
1. Баранячу ногу треба з вечора натикати ножем прям до кістки. Всі спеції крім олії змішати і відмазатися баранину. Прибрати в холодильник на 12-24 години (залежно від того, коли будете готувати) В день приготування баранячу ногу зверху змастити вершковим маслом і покласти в пакет для запікання, добре зав’язати і НЕ ПРОТЫКАТЬ.
2. Запікаємо баранину в духовці 2 години при 160°С Потім знімаємо пакет, виливаємо сік і кладемо нарізані шматочки айви і запікаємо ще 35 хвилин до м’якості айви. У цьому рецепті я пропоную приготувати разом з бараниною айву. Справа в тому, що ці інгредієнти просто не можуть жити один без одного. Вони – як близнюки, розділені при народженні. Спробуйте їх поєднати в одному блюді і ви зрозумієте, про що я.
3. Як вибрати баранячу ногу
1. Беріть задню ногу, там більше м’яса;
Відразу попросіть відрубати нижню частину кістки, де майже немає м’яса, тільки одні сухожилля
2. Жирок на ніжці повинен бути білого кольору, ні в якому разі не жовтого. Жир повинен бути розподілений рівномірно;
3. Колір м’яса – рожевий;
4. Не повинно бути ніякої вовни;
5. Не купуйте дефростированную баранину (заморожену, а потім розморожену). Перевірити це легко – натисніть пальцем на м’ясо, якщо виділилася кров – м’ясо раніше заморожувалося;
6. Готувати краще парну, не заморожену баранину. Але якщо ви заморозили, нічого страшного – головне повністю розморозити ногу перед приготуванням при кімнатній температурі. У мене пішло на це не менше 5 часов.
1. Беріть задню ногу, там більше м’яса;
Відразу попросіть відрубати нижню частину кістки, де майже немає м’яса, тільки одні сухожилля
2. Жирок на ніжці повинен бути білого кольору, ні в якому разі не жовтого. Жир повинен бути розподілений рівномірно;
3. Колір м’яса – рожевий;
4. Не повинно бути ніякої вовни;
5. Не купуйте дефростированную баранину (заморожену, а потім розморожену). Перевірити це легко – натисніть пальцем на м’ясо, якщо виділилася кров – м’ясо раніше заморожувалося;
6. Готувати краще парну, не заморожену баранину. Але якщо ви заморозили, нічого страшного – головне повністю розморозити ногу перед приготуванням при кімнатній температурі. У мене пішло на це не менше 5 часов.
Відео рецепт 👇