Як смачно зробити Білковий заварний крем для прикраси торта в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко.
Інгредієнти
Яєчний білок – 100 гр;
Цукор – 200 гр;
Вода – щоб намочити цукор;
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Білковий заварний крем для прикраси торта покроковий рецепт
1. Яйця добре вимити з милом, висушити або витерти на сухо. Чашу, в якій будете збивати добре, вимити, висушити і знежирити горілкою або спиртом (ватний диск просочити і протерти). Віночок повинен бути сухим і чистим. У миску відокремити білки від жовтків, дуже акуратно.
2. В білки не повинен потрапити жовток або вода. У сотейник насипати цукор. Цукру потрібно брати в 2 рази більше ваги білків. До цукру всипати лимонну кислоту і залити водою. Можна гарячою водою. Білки поставити збиватися, якщо у вас ручний міксер, ставайте поруч з плитою, збивати білки і слідкуйте за сиропом. Сотейник з цукром, поставити на помірний огонь.
3. варити Сироп до температури 125-130 градусів. Білки в цей час дуже добре взбились. Як сироп досяг потрібної температури, зняти з вогню і не перестаючи збивати вливати сироп дуже поткой цівкою. Швидкість міксера повинна бути максимальной.
4. Коли сироп весь влили, збивати крем 15-30 хвилин, час залежить від обсягу крему і потужності вашого міксера. Коли крем став щільним і вже залишаються сліди від міксера або крем намотується на віночок, то крем готов.
Відео рецепт 👇