Бісквітний торт Медовик з вишнею і сметанним кремом

Як зробити Бісквітний торт Медовик з вишнею і сметанним кремом простий рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт:
150 г борошна,
100 г меду,
80 г цукру,
3 великих яйця кімнат.темп.,
1 ч. л. соди,
щіпка солі.

Крем:
500 г сметани 30%,
60 г сах.пудри (за смаком),
пакетик згущувача сметани або вершків/ або 4 г желатину + 20 г води.

Конфі:
350 г вишні без кісточок,
50 г цукру (за смаком)
15 г кукурудзяного крохмалю,
35 г води.

Бісквітний торт Медовик з вишнею і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Вишню з цукром довести до кипіння, проварити 5 хв. на повільному вогні. У воді розвести крохмаль, влити в вишню. Перемішати, дати закипіти, вимкнути. Дати охолонути. Затягнути плівкою в контакт, охолодити. У сотейнику з’єднати мед з содою, поставити на помірний вогонь. В цей же час почати збивати яйця з сіллю, підсипаючи сахар.
2. Мед з содою довести до утворення пишної піни і карамельного відтінку, безперервно помішуючи. Яйця збити до пишної, світлої маси. Цівкою влити медову суміш в яєчну, продовжуючи збивати. Частинами просіяти борошно в тісто, акуратно перемішуючи силіконової лопаткою знизу вверх.
3. Розподілити тісто на застеленому листі, або в 2-х формах 16 див. Випікати при 170 гр. 20-25 хв. Добре охолоджену сметану злегка збити з пудрою і згущувачем. Або можна додати замочений/розпущений желатин.

4. Сметану важливо не перевзбить, інакше вона може стати рідкою. Промазати кожен корж конфі і кремом. Збирання краще проводити в кільці. Якщо торт прямокутний як у мене, зробити бортики з фольги.