Борщ з чорносливом, квасолею, буряком, капустою і помідорами

Смачний, а на другий день ще смачніше 🤤 Смачний борщ з чорносливом, квасолею, буряком, капустою і помідорами простий рецепт домашній.

Інгредієнти

На каструлю 5 літрів

Лук -1 шт
Морква -1 шт
Бульйон
Петрушка за смаком
Протерті помідори -150 гр
Квасоля -200 гр
Буряк -2 шт
Чорнослив -100 гр
Капуста -200 гр
Грудинка або варено копчений бекон -100 гр
Часник -2 зубчики
Сіль, цукор, перець за смаком

Борщ з чорносливом, квасолею, буряком, капустою і помідорами покроковий рецепт

1. Я варила бульйон заздалегідь на свинячих реберцях. Можна брати будь-яке м’ясо – курку, яловичину, все одно буде смачно. Кількість бульйону регулюйте по собі – ми не любимо густий борщ, тому я беру бульйону побольше.

2. Обсмажуємо бекон до золотистого кольору хвилини три. Потім додаємо буряк нарізану тонкими смужками, моркву натерту на крупній тертці і цибулю нарізану тонкими півкільцями і смажимо овочі до їх мягкости.

3. На це піде близько 20 хвилин. Потім кладемо чорнослив, протерті помідори і смажимо 10 хвилин. Протерті помідори можна замінити звичайними помидорами.

4. Потім додаємо готовий бульйон, капусту, картоплю і варимо 20 хвилин(час тут можете регулювати, я люблю коли картопля разварена). Потім кладемо дрібно нарізаний часник, петрушку, квасоля, доводимо до кипіння і выключаем.

Відео рецепт 👇