Як зробити Не солодкі булочки без начинки з дріжджового тіста на молоці в духовці простий рецепт до обіду.
Інгредієнти
дріжджі – 11 г (1 уп.)
Борошно пшеничне в/с або «Екстра» – 500 р
тепле Молоко (35 °С) – 200 мл
Сіль – 5 р
Вершкове масло – 35 г
Цукор – 30 г
Яйце – 2 шт.
Розтоплене вершкове масло (для змащування) – 1 ст. л.
Час приготування: 1-1,5 години
Складність: 2 з 10
Заміс: ручний
Булочки без начинки з дріжджового тіста на молоці в духовці покроковий рецепт
1. Дріжджі змішайте з борошном. Додайте сіль, цукор і перемішайте. Додайте тепле молоко, яйця і замісити тісто, поступово додаючи вершкове масло. Приберіть тісто в тепле місце на бродіння на 40-60 хвилин. Обов’язково накрийте його харчовою плівкою, щоб поверхня не заветрилась. Кожні 20-30 хвилин робіть обминки.
2. Поділіть тісто на 14 частин (по 65 г кожна тестова заготівля) і округлите. Форму для випічки змастіть маслом або застелити пергаментом, викладіть на нього сформовані булочки.
3. Накрийте булочки харчовою плівкою і дайте їм піднятися в теплому місці 40-60 хвилин. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 °С духовці 15-18 хвилин. Злегка остиглі булочки змастіть розтопленим вершковим маслом.