Як смачно зробити Булочки з цукром і корицею з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Для тесту:
145 г молока
50 г яйця (одне середнє)
8 г пресованих або 3 г сухих дріжджів швидкодіючих
320 г пшеничного борошна
30 г цукру
5 г солі
60 г вершкового масла кімнатної температури
Для «панцира»
150 г цукру
6 г меленої кориці
2 г солі
100 г розтопленого вершкового масла
Булочки з цукром і корицею з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Змішайте молоко, яйце, дріжджі і борошно, замісіть тісто. Накрийте і залиште на 15 хвилин. Додайте сіль і цукор, вимісити до однорідності. Поступово, у кілька прийомів, введіть масло. Тісто вийде гладким, з помірно розвиненою клейковиною. Перекладіть тісто в контейнер, накрийте і залиште для бродіння на 1 годину при температурі 24-26С.
2. Зробіть обминку і приберіть в холодильник на 10-12 годин, або залиште для бродіння при кімнатній температурі ще на годину. Змішайте цукор з корицею. Розтоплене масло налити в глибоку тарілку. Форму розміром приблизно 20х30 см змастіть маслом.
3. Розділіть тісто на 15 шматочків по 40 г, подкатайте в кульки. Умочіть в масло, обваляйте в цукру з корицею і викладіть у форму в три ряди по 5 штук. Залиште для вистоювання на 60-90 хвилин при температурі 24-26С.
4. Випікайте приблизно 25 хв. при температурі 180С. Остудіть у формі решетке.
Відео рецепт 👇