Як смачно зробити Червона риба лосось з жюльєном і грибами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
1 стейк лосося 200 р
лимонний сік
соєвий соус
40 г сиру
2 помідорчика черрі
Жюльєн:
75 г цибулі
75 г печериць (використовувала заморожені)
1 зубок часнику
1 ст. л. рослинного масла
0,5 ч. л. борошна
1 ч. л. сметани
1 ст. л. соєвого соусу
сіль, перець
Червона риба лосось з жюльєном і грибами покроковий рецепт
1. Рибу почистити і розрізати на стейки товщиною приблизно 2 див. Акуратно вирізати хребет, не пошкодивши шкіру і видалити кісточки. Рибу скропити лимонним соком і соєвим соусом і залишити маринуватися. Приготувати жульєн. В розігрітому рослинному маслі припустити цибулю до м’якості. Додати нарізані невеликими шматочками гриби, дуже дрібно нарізаний часник, посолити, поперчити і готувати до випаровування рідини. Додати борошно, готувати, помішуючи, поки борошно впитается.
2. Додати сметану, перемішати, довести до кипіння. Влити соєвий соус, перемішати, готувати до загустіння. Жюльєн трохи остудити, додати 1-2 ч. л. тертого сиру, перемішати. Форму для запікання змастити олією. Рибу обсушити і змастити рослинним маслом. Помістити у форму рибу, формуючи кільце. Викласти в центр кільця жюльєн, разровнять.
3. Сколоти краю риби зубочисткою. Посипати начинку тертим сиром і викласти зверху половинки помідорів. Запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 °С (конвекція 180°С) приблизно 20 хвилин. Я використовувала сир гауда, а від нього золотистої скоринки не дочекатися. Так що орієнтуємося на час. Це звичайно дуже святкове блюдо. Вдома я готувала його з товстолобика, але підійде будь-яка велика рыба.