Червоний борщ класичний з мясом і буряком

Як смачно зробити Червоний борщ класичний з м’ясом і буряком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4-5 літрову каструлю нам знадобиться:

М’ясо 🥩 приблизно – 800 гр
Картопля 🥔- 4 шт. ( на 1 літр – 1 🥔)
Цибулю 🧅- 1 шт
Морквина 🥕-1 шт
Буряк – 1 шт
Капуста 🥬- половина не великий
Томатний 🍅 сік – 1 літр
Сіль,перець, лавровий лист 🍃
Зелень 🌿

Червоний борщ класичний з м’ясом і буряком покроковий рецепт

1. Варимо м’ясний бульйон, якщо це яловичина 🥩 орієнтуємося по м’ясу, можна на першому, якщо бульйон не прозорий, значить на другому. М’ясо варю приблизно 1.5 години. Для мене в борщі після м’яса, головне це хороша поджарка:
2. Половину буряка я ріжу соломкою, другу натираю на крупній тертці, так само і з морквою, цибулю ріжу дрібними кубиками, пасерувати на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії, додаю томатний сік 🍅 і выпариваю на великому вогні, до пастоподібного состояния.
3. Коли бульйон готовий, додаю картоплю, і другу половину моркви порізану соломкою, варю приблизно 15 -20 хвилин. Далі в каструлю додаю капусту, піджарку, зелень, лавровий лист і спеції за смаком, після закипання варю хвилин 10, в залежності від сорту капусты.
4. Хто любить квасолю, то додаєте в кінці разом з іншими інгредієнтами , баночку консервованої квасолі. Дати борщу настоятися приблизно 15 хвилин. Час приготування борщу 2 -2.5 години 👌🏻.