Чізкейк Полуниця Білий шоколад

Як зробити Чізкейк Полуниця Білий шоколад рецепт простий 😋 Божественний чізкейк, в міру солодкий, ніжний – обладнаний 🤤 У мене роз’ємна форма d18 див. Чізкейк готується легко, але головне його правильно остудити. На це піде 6-10 годин.

Інгредієнти

1. Печиво пісочне – 270 грам
2. Масло вершкове – 120 грам
3. Сирний сир – 400 грам
4. Полуниця свіжа – 150 грам + на прикрасу
5. Згущене молоко – 30 грам
6. Білий шоколад – 85 грам (плитка)
7. Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
8. Яйце – 2 шт.
9. Вершки 33-35% -100 мл

Чізкейк Полуниця Білий шоколад покроковий рецепт

1. 👉 полуницю моєму, просушуємо
👉включаємо духовку на t200, дно рознімної форми застеляємо пергаментом
👉печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до однорідної вологої маси
👉утрамбовуємо печиво на дно і стінки форми (не до кінця стінок, залиште 1-2 см від краю форми)
👉перемішуємо вінчиком сирний сир з яйцями – по одному, спочатку перемішали одне яйце з сиром, потім друге (не міксером)
👉 в іншу тарілку ламаємо шоколад, додаємо вершки і розтоплюємо в мікрохвильовці – перемішуємо до однорідної маси
👉додаємо вершки з шоколадом в сирний сир і перемішуємо
2. 👉 додаємо згущене молоко – перемішуємо
👉 додаємо кукурудзяний крохмаль – перемішуємо
👉 полуницю ріжемо (середньо)
👉 на дно форми (основу)викладаємо 1/2 полуниці
👉перекладаємо 1/2 сирної маси на полуницю, вирівнюємо лопаткою, знову полуниця і залишилися сирна маса, потім робимо кілька кругових рухів формою
👉на дно духовки ставимо форму з водою

3. 👉спочатку випікаємо чізкейк 15 хвилин при t200, потім зменшуємо духовку на t110 і випікаємо ще 1ч 20 хв. – 1ч 30 хв
при готовності центр чізкейку повинен злегка злегка тремтіти при русі формою
👉коли чізкейк випікся відкриваємо духовку і залишаємо чізкейк в духовці 1 годину
👉потім дістаємо чізкейк і остуджуємо його повністю при кімнатній температурі
👉прибираємо чізкейк в холодильник на 4-5 годин
👉акуратно проводимо ножем по внутрішній стінці форми-звільняючи чізкейк
👉 прикрашаємо за бажанням