Просто додивіться до кінця. Чізкейк Сан-Себастьян їх Стамбула простий рецепт🍮 Цей чізкейк родом з Іспанії, названий на честь однойменного міста) Але так само дуже популярний в Туреччині 🇹🇷 Там його називають «yanık чізкейк», що в перекладі – «горілий чізкейк». У мене вже були раніше рецепти сан Себастьяна, але цей прям дуже сподобався, до того ж він розрахований на форму поменше. Раджу приготувати💕
Інгредієнти
На форму 18см нам знадобиться:
🍮сирний сир – 600гр
🥛вершки 33% – 350мл
🥄цукрова пудра – 120гр (можна просто цукор)
🥄крохмаль – 25гр
🥚яйця – 4шт
🥄ванільний цукор
🍋лимонний сік – 1ст.л.
Чізкейк Сан-Себастьян їх Стамбула покроковий рецепт
1. Бажано, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Змішуємо сирний сир з цукровою пудрою до однорідності. Модно віночком або міксером на мінімальній швидкості. Додаємо крохмаль і лимонний сік, перемішуємо вінчиком. Вливаємо вершки і яйця, перемешиваем.
2. Додаємо ванільний цукор, перешиваємо все добре до однорідності. У форму 18см (вона має бути з дном) укладаємо 2 шари пергаменту, так щоб отримати запас по бортах. Обрізаємо зайве. Вливаємо сирну суміш, вирівнюємо лопаткою зверху. Злегка стукаємо формою, щоб вийшов воздух.
3. Відправляємо в розігріту до 220С духовку на 35-40 хвилин. Стежимо за ним. І пам’ятайте, що в підсумку верхівка повинна бути трохи спаленої, в цьому і фішка цього десерту. Але сам чізкейк повинен трохи колихатися 😅 Охолоджуємо до кімнатної температури і потім прибираємо в холодильник на 7 годин (у формі, як є).
4. Потім знімаємо бортики, пергамент, розрізаємо. Для шоколадного ганаша: 🍫 шоколад 100гр + молоко 50мл нагріваємо. Поливаємо чізкейк шоколадом і насолоджуємося, запиваючи міцним чаєм ☕️.
Відео рецепт 👇