Як зробити Чоловічий шоколадний торт з карамельним кремом і глазур’ю гурме простий рецепт. Сьогодні приготуємо ситний і смачний чоловічий торт! Шоколадні коржі, карамельний крем з горіхами і шоколадна глазур гурме!
Інгредієнти
Інгредієнти на торт 14 см, висотою 10 см (або можна зробити більш низький торт більшого діаметра)
бісквіт:
яйця 5 шт
цукор 120 р
рослинне масло без запаху 40 р
борошно 85 р
какао 30 р
карамельний крем:
цукор (цукрова пудра) 200 г
вершки 33% 120 р
вершкове масло 90 р
сіль 1 г
горіхи 150 г (арахіс)
сирний сир 150 г
вершки 33% 70 р
глазур гурме:
темний шоколад 100 г
молочний шоколад 100 г
рослинне масло 40 г
70 г горіхи
Чоловічий шоколадний торт з карамельним кремом і глазур’ю покроковий рецепт
1. Бісквіт.
Яйця збити з цукром 10 хвилин. Додати рослинне масло. В окремій чашці змішати борошно, какао. Додати сухі інгредієнти до яєчної маси і акуратно перемішати силіконової лопаткою. Випікати тісто на деко (30 на 40), застеленому пергаментом, при температурі 160 градусів близько 12-15 хвилин. Бісквіт трохи остудити і перевернути на лист пергаменту і згорнути рулетом.
Яйця збити з цукром 10 хвилин. Додати рослинне масло. В окремій чашці змішати борошно, какао. Додати сухі інгредієнти до яєчної маси і акуратно перемішати силіконової лопаткою. Випікати тісто на деко (30 на 40), застеленому пергаментом, при температурі 160 градусів близько 12-15 хвилин. Бісквіт трохи остудити і перевернути на лист пергаменту і згорнути рулетом.
2. Крем.
У сотейнику розтопити цукор для карамелі. Акуратно додати гарячі вершки, перемішати і варити ще 3 хвилини. Остудити карамель до 45 градусів. Додати м’яке вершкове масло, горіхи і змішати. Остудити карамель до кімнатної температури. Збити сирний сир і вершки в пишний крем. Додати охолоджену карамель і збити ще раз.
У сотейнику розтопити цукор для карамелі. Акуратно додати гарячі вершки, перемішати і варити ще 3 хвилини. Остудити карамель до 45 градусів. Додати м’яке вершкове масло, горіхи і змішати. Остудити карамель до кімнатної температури. Збити сирний сир і вершки в пишний крем. Додати охолоджену карамель і збити ще раз.
3. Збірка.
Розгорнути бісквіт розрізати на 3 смужки завширшки 10 см( або на 5 смужок по 6 см). Зверху рівним шаром намазати крем і згорнути рулет. Торт поствавить на 1 годину в холодильник.
Розгорнути бісквіт розрізати на 3 смужки завширшки 10 см( або на 5 смужок по 6 см). Зверху рівним шаром намазати крем і згорнути рулет. Торт поствавить на 1 годину в холодильник.
4. Глазур.
Розтопити шоколад, додати масло і горіхи. Покрити торт глазурью.
Розтопити шоколад, додати масло і горіхи. Покрити торт глазурью.
Відео рецепт 👇